Wat opviel bij PEC: Hamer en VAR-gelukje?

| 30-08-2019

PEC Zwolle heeft het voor elkaar. Op bezoek bij FC Emmen werd er vrijdagavond voor het eerst deze competitie gewonnen: 1-3. De Zwollenaren kwamen eerst nog op achterstand, maar voor de rust werd dat al hersteld. Vier dingen die opvielen in Emmen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Hamer toch weer als middenvelder
John Stegeman ziet in Gustavo Hamer een back voor de toekomst, maar besloot tegen FC Emmen toch om Hamer als middenvelder op te stellen. Dat deed hij bij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam ook al en die move beviel. Het ging dit keer ten koste van Jarno Westerman, die weer op de bank begon, terwijl Sai van Wermeskerken mocht starten als rechtsback. In Emmen bleek dat een prima zet en het lijkt op dit moment ook de meest logische bezetting. Grote kans dat het voorlopig zo blijft staan.

2. VAR-gelukje?
PEC Zwolle kwam op achterstand, maar via Dennis Johnsen werd de schade al snel gerepareerd. De Noorse aanvaller, uitgenodigd voor Jong Noorwegen, maakte de 1-1, maar leek daarbij hands te maken. In aanvallende situaties is sinds dit seizoen alles hands, maar de VAR kon er geen sluitend oordeel over geven. Johnsen leek hands te maken, ook uit zijn reactie na het doelpunt kon je dat wel een beetje aflezen, maar het doelpunt bleef staan. Zo pakte bij Vitesse het VAR-circus nog negatief uit voor PEC, maar in Emmen hielp het lekker mee. Zonder geluk vaart niemand wel.

3. Reijnen gezien?
Hij werd binnengehaald als de man die ervaring moest brengen en droeg in de eerste wedstrijden, bij afwezigheid van Bram van Polen, zelfs de aanvoerdersband. Vorige week zat Etiënne Reijnen niet bij de wedstrijdselectie vanwege ziekte, maar ook in die pot was hij anders gepasseerd. Sam Kersten maakt een degelijke indruk en mocht ook in Emmen blijven staan. Dat leverde Reijnen een reservebeurt op en in de negentigste minuut mocht hij nog invallen voor Pelle Clement. Is de aanvoerder gezien? Daar lijkt het voorlopig wel op.

4. Ein-de-lijk!
De supporters moesten er wekenlang op wachten en hier en daar schoot de paniek er al aardig in. Het bomvolle uitvak vierde in Emmen dan ook een groots feest, want ein-de-lijk pakte PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen. Vorige week tegen Sparta oogde het bij vlagen al iets beter en nu werden er zelfs drie punten gepakt. Met de interlandperiode in het vooruitzicht kon het eerste blok wedstrijden niet beter worden afgesloten.

Opstellingen:
Telgenkamp, Bijl, Veendorp (84. Marinus), Bakker, Beste, Bos (71. Quispel), Ugrinic, Laursen, De Leeuw, Pena, Arias

PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Kersten, Dekker, Paal, Hamer, Clement (90. Reijnen), Bruns (76. Saymak), Bel Hassani (76. Flemming), Thy, Johnsen

Scoreverloop:
6. 1-0 Nick Bakker
17. 1-1 Dennis Johnsen
27. 1-2 Thomas Bruns
38. 1-3 Iliass Bel Hassani

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Gustavo Hamer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws