Wat opviel bij PEC: Belangrijke Bel Hassani

| 19-07-2019

PEC Zwolle won vrijdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen SC Cambuur met liefst 4-1. De gasten kwamen nog wel op voorsprong, maar PEC herstelde zich knap en zette een ruime score neer. Vier zaken die opvielen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Geheim tot in de details
De wedstrijd tussen PEC Zwolle en SC Cambuur werd begin deze week afgesproken, vooral omdat beide teams nog graag aan de nodige weerstand wilden komen. PEC speelde immers dinsdag tegen tweedeklasser ZAC, terwijl er daarna nog maar één oefenpot op het programma stond. Niemand mocht weten dat er in het stadion gevoetbald werd en daarom kon zelfs de bus van Cambuur niet voor het stadion staan. De muziek bleef uit, de pers mocht op het moment van aftrappen pas gaan communiceren, en een livestream werd niet aangeboden. Gelukkig mocht de uitslag nog wel worden gemeld.

2. Kwartier spelen, drie dikke Cambuur-kansen
Het was tegen Cambuur niet de start die PEC Zwolle zich had voorgesteld, want in de eerste dertig minuten ging er meer fout dan goed. Het eerste kwartier was vooral voor de Friese gasten, die liefst drie goede kansen bij elkaar speelden. In de achterhoede gaf Gustavo Hamer niet altijd thuis, terwijl de balans op het middenveld met Pelle Clement, Iliass Bel Hassani en Clint Leemans wat zoek leek. Het had uiteindelijk ook een tegentreffer tot gevolg, want via Robert Mühren werd het na twintig minuten 0-1. Daar viel weinig op af te dingen, omdat de bezoekers het simpelweg beter voor elkaar hadden. Er volgde wel duidelijk herstel, waardoor PEC de zaken kon keren.

3. Belangrijke Bel Hassani
Zeker in het eerste half uur had Bel Hassani het lastig, maar gedurende de wedstrijd werd de middenvelder steeds belangrijker. Hij was binnen een minuut twee keer het eindstation van een keurige aanval en twee keer wist hij ook te scoren. Bij de eerste goal werd de aanval opgezet door Yuta Nakayama en Clint Leemans, waarna Bel Hassani lekker afmaakte. Kort daarna kopte Lennart Thy de bal prima terug, zodat Bel Hassani ook de 2-1 voor zijn rekening kon nemen.

Daar bleef het echter niet bij, want de middenvelder was ook bij het derde Zwolse doelpunt betrokken. Hij gaf na bijna zeventig minuten de voorzet waaruit invaller Stanley Elbers scoorde. “Ik ben blij met de negentig minuten, al voelde ik aan het einde wel dat ik moe was. De twee goals en de assist zijn lekker natuurlijk, dat is voor mezelf”, zegt de middenvelder, die weet dat er nog iets moet gebeuren om klaar te zijn voor de competitiestart. “Ik zit op dit moment op 75, 80 procent. Er wordt hard aan gewerkt, de looptrainers maken gekke schema's, haha. Het is veel lopen. Over twee weken hoop ik op 95 of 100 procent te zitten.”

4. Zorgt Dekker voor de broodnodige balans?
Een middenveld met Pelle Clement, Iliass Bel Hassani en Clint Leemans is op het eerste oog aantrekkelijk, maar dat is qua frivoliteit misschien wel iets te veel van het goede. In de tweede helft tegen Cambuur mocht Rick Dekker opdraven en dat deed hij alleraardigst. Als er eentje het evenwicht in de gaten houdt, dan is het Dekker wel en dat was tegen de Friezen goed waarneembaar. De vraag is of hij het ook een geheel seizoen in de eredivisie kan laten zien, maar met zijn vertoning tegen Cambuur gaf hij in ieder geval een goed signaal af.

Opstelling PEC Zwolle:
Zetterer, Hamer (85. Kersten), Reijnen, Nakayama, Paal (61. Van Wermeskerken), Clement (80. Huiberts), Leemans (46. Dekker), Bel Hassani, Van Crooij (46. Elbers), Thy (72. Flemming), Johnsen

Scoreverloop:
20. 0-1 Robert Mühren
38. 1-1 Iliass Bel Hassani
39. 2-1 Iliass Bel Hassani
68. 3-1 Stanley Elbers
74. 4-1 Dennis Johnsen

Voetbal, PEC Zwolle, Iliass Bel Hassani

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws