Wat is het sportiefste schoolinitiatief?

| 11-01-2014

De derde editie van het SportGala Zwolle barst over exact twee weken los. Zaterdag 25 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? En wat is volgens jou het sportiefste schoolinitiatief van 2013? Stemmen kan tot en met 15 januari!

HomeRide
24 Leerlingen en 6 docenten van de Van der Capellen Scholengemeenschap namen in 2013 deel aan de HomeRide. Zij fietsten in 24 uur van Groningen naar Maastricht (500 kilometer) ruim 29.500 euro bij elkaar voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Op de middelbare school stond een jaar lang alles in het teken van de HomeRide. Om een zo groot mogelijk bedrag op te halen werden er onder andere sponsorlopen, loterijen en filmavonden georganiseerd. Maar ook werden er bijvoorbeeld oliebollen verkocht. Naast de dertig fietsers waren er vele leerlingen betrokken bij het fondsenwerven en het begeleiden en regelen van de logistiek.

Schoolsportvereniging Holtenbroek
Met de Schoolsportvereniging Holtenbroek biedt de Bewegende School (OBS De Toonladder en CBS Het Carillon), in samenwerking met SportService Zwolle, kinderen in Holtenbroek de gelegenheid te sporten in de eigen wijk. De wijk Holtenbroek kent een aantal sportverenigingen, maar veel van de Zwolse sportverenigingen liggen (ver) buiten de wijk. Voor ouders vaak een drempel om voor hun kind een lidmaatschap aan te gaan bij een sportvereniging. De Schoolsportvereniging Holtenbroek bestaat uit enkele verenigingen (elders in de stad gevestigd), die sportaanbod verzorgen in de wijk. Tevens betaalbaar voor kinderen uit sociaal kansarme milieus.

Windesheim Run
Een klas Calo-studenten van Hogeschool Windesheim organiseerde op 17 mei 2013 de eerste Windesheim Run. Op het programma van het hardloopevenement stond een kidsrun rond Hogeschool Windesheim en een loop over 20 kilometer. Die 20 kilometer kon individueel worden afgelegd, maar je kon ook kiezen voor een duo- of kwartetloop. Helaas viel het aantal deelnemers aan de eerste Windesheim Run tegen. Wel werd er met het evenement geld ingezameld voor de Roparun, dat volledig in het teken staat van het KWF. De organisatie had bewust de Roparun als goed doel aan de Windesheim Run gekoppeld, omdat Hogeschool Windesheim ook een team afvaardigde naar de Roparun.

Stemmen kan tot en met 15 januari!

Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, Schoolsportvereniging Holtenbroek, Windesheim Run, HomeRide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws