Warmlopers lopen voor twee goede doelen

| 26-01-2012

De Zwolse hardloopgroep Warmlopers gaat ook dit jaar de Zwolse Halve Marathon lopen om geld in te zamelen voor het goede doel. Tijdens de aankomende editie wordt er door de hardlopers gelopen voor twee goede doelen. Er is gekozen voor het Zwolse project Newno@spmHome en een project voor gehandicapte kinderen in Nepal. "We hebben twee prachtige doelen uitgekozen waar we gezamenlijk minimaal 20.000 euro aan willen doneren”, zegt Jan Bakker van Warmlopers.

"Wij zijn gezegend met een goede gezondheid. Waarom zouden we dan niet gaan hardlopen en daarmee tegelijkertijd mensen ondersteunen die in een situatie verkeren dat in groot contrast staat met de onze", zegt Bakker. De organisatie Newno@spmHome, waar de lopers onder andere voor gaan hardlopen, koppelt jonge nieuwkomers uit het buitenland aan Nederlandse studenten of jonge vrijwilligers. Hierdoor komen de nieuwkomers niet alleen in aanraking met hun studiegenoten, maar ook met mensen daarbuiten. “Door ze een 'maatje' te geven integreren ze veel beter. Zo leren ze bijvoorbeeld goed Nederlands spreken. De Nederlandse jongeren zijn een brug naar de Nederlandse samenleving”, zegt Lienke Kooistra van Newno@spmHome.

Het tweede goede doel waar de hardlopers voor gaan lopen is INF Nepal. Deze organisatie deelt rolstoelen uit in Nepal, om zo de zieke mensen in het land te helpen. “Als je in Nepal lepra krijgt, dan lig je buiten de samenleving. Je raakt sociaal geïsoleerd, want niemand wil contact met je. Wij proberen deze mensen te helpen”, zegt Jan Janssen van het Nepal-project. Naast het uitdelen van rolstoelen helpt de organisatie verder bij het aanpassen van de huizen van de zieken, zodat ze in hun eigen dorp en in hun eigen huis weer enigszins kunnen leven. “Afgelopen jaar kreeg ik een noodbrief binnen. Er is heel veel geld nodig om de mensen in Nepal te kunnen helpen”, zegt Janssen

Ook dit hardloopseizoen hopen de Zwolse lopers ongeveer zestig enthousiastelingen bij elkaar te krijgen die wekelijks samen gaan trainen en tegelijkertijd sponsors zoeken voor de twee goede doelen. Uiteindelijk willen de hardlopers net als vorig jaar minimaal 20.000 euro verzamelen. De Warmlopers lopen tijdens de aankomende editie van de Zwolse Halve Marathon voor de zesde maal mee. Zelf mee lopen bij de Warmlopers? Kijk dan op www.warmlopers.nl.

Scania Zwolse Halve Marathon, Atletiek, Hardlopen, Warmlopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws