Warmlopers lopen voor Stichting FLY4U

| 12-12-2012

Hardloopgroep Warmlopers heeft voor het nieuwe hardloopseizoen een nieuw goed doel gekozen. Het is Stichting FLY4U geworden, een stichting die werk doet voor kinderen in kwetsbare- en kansarme gezinssituaties. “Vele kinderen kunnen door het hardlopen 'vleugels' krijgen. Dit jaar zamelen we niet alleen geld in rond de Zwolse Halve Marathon, maar ook tijdens andere wedstrijden”, zegt Jan Bakker van de Warmlopers.

Onder de vlag van hardloopbeweging Warmlopers rennen hardlopers, net als de afgelopen zes jaar, de Zwolse Halve Marathon voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting FLY4U. “Kinderen, die het om welke reden dan ook kunnen gebruiken, een bijzondere vliegervaring geven. Dat is heel in het kort wat Stichting FLY4U doet. De voorzitter van FLY4U, Karsten Dijkstra, is bevlogen van het vliegen. Ik ken Karsten al langer en heb van hem al veel verhalen over zijn passie gehoord”, legt Bakker uit. Dijkstra vloog zelf een dag als vrijwilliger met zieke kinderen en besloot daarna een stichting op te zetten. “Speciaal voor kinderen die het thuis niet breed hebben, of waar bijvoorbeeld een ouder ziek is, vul maar in. Juist zij worden in de samenleving snel vergeten en kunnen heel goed een fantastische ervaring gebruiken”, zegt de voorzitter van FLY4U.

Stichting FLY4U selecteert de kinderen niet zelf, maar krijgt daarbij de hulp van Stichting Present, die een brug slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present werkt met veel Zwolse maatschappelijke organisaties samen en daardoor is de stichting ervan overtuigd dat deze speciale dag aan de juiste kinderen geboden wordt. Naast een kwartier in de lucht, duurt een dag van de stichting nog veel langer. “Er worden onder meer nog springkussens, een voetbalclinic en een disco geregeld, om de dag onvergetelijk te maken. Dit kost wel veel geld en daarom zoeken wij altijd sponsors. Door de inzet van de Warmlopers hopen we in 2013 in ieder geval weer een grote groep kinderen een onvergetelijke ervaring aan te bieden.”

De 61-jarige Bakker loopt zelf voor de achtste keer mee. “Ik heb nu al zeven keer meegelopen, aankomend jaar wordt mijn achtste keer. Het is altijd leuk om mee te doen. Naast de vaste groep van vijftien á twintig lopers hebben zich tot dusver al zeven nieuwe deelnemers aangemeld. De afgelopen jaren hebben we gelopen met een groep van zo’n zestig lopers, dit hopen we dit jaar ook weer te kunnen doen”, zegt Jan Bakker, die hoopt dat er in 2013 een bedrag van 20.000 euro wordt opgehaald. “De afgelopen jaren is het ons net wel of net niet gelukt om 20.000 euro te halen. Daarom hebben we voor dit streefbedrag gekozen.”

Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Warmlopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws