Warmerdam: ‘PEC heeft vaker gestunt’

| 23-09-2016

Een besloten training was het niet, de afsluitende oefensessie van PEC Zwolle voor het uitduel van zaterdag bij Ajax. Maar toch trok trainer Ron Jans vrijdag wederom een deken van schimmigheid over de ploeg. Voor Django Warmerdam is zijn positie wel duidelijk. “Ik zit bij de selectie en hoop op speelminuten. Want ik begin niet in de basis”, roept de van Ajax gehuurde verdediger.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Warmerdam kende bij PEC Zwolle een valse start. Al ruim voor de competitiestart werd hij op huurbasis overgenomen van Ajax, maar al snel raakte hij geblesseerd. Een periode van revalideren volgde, waardoor hij nog altijd wacht op zijn competitiedebuut voor de Zwollenaren. Woensdag in Ermelo maakte hij al wel minuten in het bekerduel met DVS ’33 (1-4). Hij kwam na de rust in de ploeg voor Ted van de Pavert en speelde als centrale verdediger. “Het was een beetje een rare blessure”, zegt de 21-jarige Warmerdam. “Nadat ik me verstapte werd mijn knie helemaal stijf en kreeg ik er echt last van. Op de MRI-scan was vervolgens niets te zien, maar toch had ik letsel aan de buitenband. Het was een moeilijke periode, een beetje een valse start ja.”

Inmiddels is Warmerdam weer helemaal fit en maakt hij zaterdag deel uit van de wedstrijdselectie. Een aparte wedstrijd, aangezien hij aan het begin van dit seizoen nog het shirt van Ajax droeg. “Ik heb nog wel wat contact met jongens daar, vooral die van Jong Ajax. En ik hoor veel van mijn vrienden, die ook Ajacieden zijn. Maar van hun mag ik best scoren hoor, haha.” De verdediger begint zaterdag in ieder geval op de bank, net als Mustafa Saymak en Thanasis Karagounis. Warmerdam verwacht dat Zwolle vol aan de bak moet. “Ajax gaat er echt op, dat weet ik zeker. Ze raken toch in een aardige flow, zeker na woensdag (5-0 tegen Willem II). Neemt niet weg dat PEC vaker heeft gestunt in Amsterdam, dus waarom nu niet?”, vraagt de huurling zich af.

Trainer Ron Jans kan in Amsterdam in ieder geval wel weer beschikken over Ryan Thomas, die zich tegen AZ nog noodgedwongen moest laten wisselen. Of Nicolai Brock-Madsen aan de aftrap straat, is nog wel een onbeantwoorde vraag. De Deense spits trainde vrijdag eventjes mee, maar kampt met een lichte blessure aan zijn bovenbeen. De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle begint zaterdag om 19.45 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen; Brama, Holla, Thomas; Ehizibue, Brock-Madsen, Achahbar

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Django Warmerdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws