Warmerdam: ‘Hebben onszelf geholpen’

| 09-04-2017

Django Warmerdam is na PEC Zwolle - Feyenoord (2-2) een populaire jongen. Hij staat nog onder contract bij Ajax en moet gezien de titelrace opdraven bij zo’n beetje alle media. Het NRC, Telegraaf, PEC Zwolle TV, allemaal willen ze een quote. Veelvuldig over Ajax, maar amper over PEC. Terwijl ook de Zwollenaren dit weekend prima zaken doen. “Dit is een heel lekker puntje. Drie of vier punten is wel een verschil. We hebben onszelf geholpen”, doelt Warmerdam op de degradatiestrijd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat Warmerdam voor de microfoon moet verschijnen, is niet zo’n heel gekke ontwikkeling. Hij staat eigenlijk nog op de loonlijst bij Ajax en dus heeft hij zijn clubmakkers rond 16.30 uur een prima dienst bewezen. Maar niet alleen de Amsterdammers doen deze zondag goede zaken, dat geldt ook voor PEC Zwolle. Gezien resultaten elders doemde de degradatiezone toch weer een beetje op en dus moesten er rap punten worden gehaald. Of in het geval van het duel met Feyenoord een punt, al voelt dat vast en zeker als een overwinning. “Tegen Feyenoord een punt pakken, dat is altijd lekker. Na dertig minuten werd het bij ons wel een stuk minder, maar dat kwam ook door Feyenoord. Al moeten wij wel gewoon blijven voetballen, want er lag ruimte genoeg”, vindt Warmerdam.

Warmerdam zelf speelde zondag wederom als middenvelder, omdat ditmaal Mustafa Saymak niet speelde. Calvin Verdonk speelde zodoende als linksback en Warmerdam als linkshalf. “Het maakt mij niet uit, ik vind het allebei leuk. Linksback of linkshalf, dat is niet belangrijk. Ik wil de ploeg helpen”, zegt hij. Toch is het voor Warmerdam logischer om zich op de plek van vleugelverdediger te richten, zeker gezien zijn toekomst. Hij wil namelijk slagen bij Ajax en dat lijkt alleen te kunnen op die positie. “Bij Ajax moet ik voor linksback gaan. Ik weet nog niet waar ik volgend jaar speel. Ik heb nog een contract tot 2018 en daarom denk ik dat Ajax niet nog een keer voor verhuur gaat. Anders loop ik transfervrij de deur uit. Het kan zo zijn dat ik volgend jaar weer in Zwolle speel. Dat sluit ik zeker niet uit.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Django Warmerdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws