Warmerdam: ‘Al met al was het makkelijk’

| 27-10-2016

Er lijkt voor PEC Zwolle helemaal niets aan de hand. De ploeg speelt donderdagavond een gewonnen bekerwedstrijd, aangezien tegenstander VVV-Venlo geen schijn van kans heeft. Ook Django Warmerdam had dat gevoel, totdat Bram van Polen in de fout ging. Joey Sleegers profiteerde, bracht de spanning terug, maar uiteindelijk bleef het bij 2-1. “Dit was even heel onnodig”, roept Warmerdam dan ook.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De van Ajax gehuurde Warmerdam kwam bij PEC binnen als verdediger. De afgelopen wedstrijden speelde hij echter als middenvelder, mede omdat Wout Brama met een hamstringblessure kampte. Ook tegen VVV is Warmerdam weer van de partij en speelt hij een degelijke wedstrijd. Samen met Danny Holla heerst hij op het middenveld en ziet hij PEC een makkelijke avond beleven. “We maakten gelukkig al heel snel de 1-0 en dan speel je toch een stuk vrijer. Ik vond ook dat wij goed voetbalden. Al met al was het een makkelijke avond.” Ook over zijn eigen optreden was Warmerdam tevreden. “Ik speelde met veel diepgang en op links liep het ook lekker. Samen met Calvin Verdonk en Youness Mokhtar zorgden we voor veel gevaar, dus dat was hartstikke mooi.”

Zo kan PEC met een goed gevoel toe gaan leven naar de IJsselderby van zondag. Om 12.30 uur wacht, wederom thuis, rivaal Go Ahead Eagles. Voor Warmerdam wordt het zijn allereerste derby en hij kijkt er dan ook erg naar uit. “Ik heb wel wat verhalen gehoord van hoe het hier is. Je merkt ook dat de fans er heel erg mee bezig zijn. Zelf weet ik dat natuurlijk niet, want ik heb het nog nooit meegemaakt. Ik kijk er wel flink naar uit, want het is toch de wedstrijd van het jaar”, meldt de middenvelder, die nog niet weet of hij in de basis start. “Dat ligt aan de trainer”, lacht hij terwijl de blik op Jans wordt gericht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Django Warmerdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws