Waardevol avondje voor Team Simfiz

| 06-08-2010

Voor Team Simfiz was de Bissingh Wielerronde van Ommen dit jaar een extra waardevolle editie. Er hingen namelijk diverse Tegenkracht-vlaggen langs het parcours. De speaker sprak veelvuldig mooie woorden over de missie van Team Simfiz. En omdat niemand minder dan Leo Peelen (ambassadeur van Tegenkracht) het startschot liet klinken, kon de avond voor de Simfiz-renners niet meer stuk.

Aan de start verschenen twee Simfiz-mannen: Bas Waaijer en Matijs Jansen. Frank Schuurman zat als Simfiz-man ditmaal aan de ander kant van het hek, met de pet op van organisator. Op het smalle, bochtige en natte parcours in Ommen was het voor Bas en Matijs, die beiden achteraan waren gestart, erg lastig om naar voren te rijden. Maar na 45 minuten koers konden zij zich goed voorin handhaven. Helaas was de kopgroep van vier echter toen al gevlogen. Bas en Matijs deden verwoede pogingen om weg te komen, maar het peloton sloot altijd weer volledig aan.

Toch reden er diep in de finale nog drie renners weg uit het peloton. Matijs zag het gevaar en met nog twee ronden te gaan probeerde hij de aansluiting te vinden. Dat lukte helaas niet. Maar zijn inspanningen leverden hem uiteindelijk een mooie achtste plek op. En uiteraard een envelop voor Tegenkracht. De overwinning ging naar Marcel Alma. Gijs Brouwer en Bram Verweij werden respectievelijk tweede en derde. Emiel de Groot was op plek dertien de beste Hanzerenner. Zijn ploegmakkers Thijs Visscher, Rob Niekolaas en Gerben van Vilsteren eindigden keurig in de top 25. Bas Waaijer werd 31ste.

Wielrennen, Emiel de Groot, Hanzerenners Zwolle, Bas Waaijer, Team Tegenkracht, Thijs Visscher, Rob Niekolaas, Matijs Jansen, Gerben van Vilsteren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws