VVZ in de nacompetitie: ‘Het zit in de lift’

| 01-06-2018

De dames van Vrouwen Voetbal Zwolle (VVZ) spelen zaterdag hun eerste duel in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De Zwollenaren werden vierde in de derde klasse en dat was voldoende om een periodetitel over te nemen. “We hadden een andere ambitie, maar uiteindelijk is dit een prima resultaat”, vertelt coach Evert Aukema.

De Zwolse vrouwen hadden gedacht mee te doen om het kampioenschap. Oene, de ploeg waar een jaar eerder ook al een intens titelgevecht mee was gevoerd, werd gezien als concurrent, maar verder eigenlijk niemand. Als een duveltje uit een doosje waren daar ineens Epe en Hellendoorn, die ook mee gingen doen om de titel. Epe bleek oppermachtig en werd kampioen. Voor VVZ resteert de nacompetitie, waarin het in de eerste ronde speelt tegen tweedeklasser Drenthina. “Ik heb geen idee wat we kunnen verwachten, want ik ken Drenthina niet”, zegt Aukema. “Maar ik denk dat we wel een kans hebben, want wij zitten in een flow. De laatste periode spelen we goed, tegen zware tegenstanders.”

Het bereiken van de nacompetitie is een mooie opsteker. Het samenwerkingsverband tussen ZAC en Zwolsche Boys begint meer en meer resultaat op te leveren, want ook in de jeugd gaat het goed. “Zo speelt het onder 17-team zaterdag de bekerfinale, dus dat is ook zeker een groep met potentie. Aankomend seizoen hebben we ook weer een onder 19, waardoor er geen gat meer is. We beginnen er meer en meer de vruchten van te plukken”, vindt Aukema, die denkt dat VVZ zeker iets in de tweede klasse te zoeken heeft. “Het zit in de lift. We hebben een jonge groep met potentie, waarmee we het graag in de tweede klasse willen proberen.”

Berkum kampioen, Be Quick ook nacompetitie
Niet alleen VVZ doet het dit seizoen goed, want ook voor andere Zwolse damesteams presteren prima. Zo werd het eerste vrouwenteam van Berkum enkele weken geleden al oppermachtig kampioen in de tweede klasse C, waardoor die ploeg aankomend seizoen uitkomt in de eerste klasse. Daarnaast spelen de vrouwen van Be Quick ’28 nog om promotie naar de topklasse. De roodhemden werden tweede in de hoofdklasse en spelen zaterdag tegen Eldenia.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Vrouwen Voetbal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws