VVD ontstemd over vieze gymzalen

| 18-02-2010

De VVD Zwolle gaat zich bezighouden met het opstellen van het ‘Zwartboek Vieze Gymzalen’. Aanleiding is het toenemende aantal meldingen van ouders en basisschoolleraren over Zwolse gymzalen die niet schoon zijn. Het zwartboek dient de basis te zijn voor een nieuw schoonmaakplan om deze problematiek op te lossen.

“Het gebeurt regelmatig dat leraren besluiten de gymles maar over te slaan, omdat ze de zaal te vies vinden”, zegt Richard van der Graaf namens de VVD Zwolle. “Denk hierbij aan stof en haren op de vloer of spinnenwebben in de hoeken en bij gymtoestellen. Kinderen die allergisch zijn voor stof lijden hieronder. De VVD heeft hierover klachten gekregen van ouders en leraren van verschillende basisscholen, maar ook van docenten van SportService Zwolle, die in brede school-verband gebruik maken van de gymzalen op basisscholen. Onze eerste reactie op deze klachten was ‘Dit kan toch niet wáár zijn!’, maar helaas is het wel waar en deze situatie moet snel veranderen.”

Navraag bij verschillende scholen leert bovendien dat er veel onduidelijkheid is over wie verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de gymzalen. Ook zijn er klachten over de basisinventaris van de gymzalen. Zo zouden er veel gymtoestellen versleten of kapot zijn. Van der Graaf: “De VVD vindt dit onverantwoordelijk. Scholen in Zwolle moeten schoon en veilig zijn. Als er vanuit de gemeente of Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) geen duidelijk plan is om daarvoor te zorgen, dan wordt het hoog tijd dit alsnog te regelen. Het zwartboek dat we komende weken gaan opstellen, moet meer inzicht geven over hoe breed verspreid dit probleem in Zwolle en een aanzet zijn voor een nieuw schoonmaakplan om periodiek de scholen en klassen schoon te maken.”

Bij de samenstelling van het Zwartboek Vieze Gymzalen roept de VVD hulp in van ouders en leraren in Zwolle. De VVD vraagt hen om klachten over de reinheid en veiligheid van gymzalen door te geven via vvdzwolleno@spmgmail.com of 06-41671247. VVD-lijsttrekker en fractievoorzitter Rene de Heer zal het zwartboek in de laatste week van februari aanbieden aan het Zwolse college van burgemeester en wethouders.

Gemeente Zwolle, Politiek, VVD

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws