VV Berkum moet aan de bak in Drachten

| 06-10-2011

Het eerste team van Berkum staat aan de vooravond van een belangrijke speelronde. De ploeg van trainer Roeland ten Berge speelt zaterdag 8 oktober uit bij Drachtster Boys, de ploeg die samen met de Zwollenaren onderaan staat in de hoofdklasse C. Een duel waarin voor beide teams veel valt goed te maken en waarin eindelijk succes in valt te behalen. “We moeten vol voor de winst gaan en strijden voor elke meter”, aldus Berkum-coach ten Berge.

“Ik verwacht dat Drachtster Boys een compact spelende tegenstander zal zijn, zo ongeveer als we bij Oranje Nassau hebben gezien. Dat betekent natuurlijk wel dat we niet hetzelfde moeten laten gebeuren als bij Oranje Nassau”, waarschuwt de Zwolse trainer. In dat duel verprutste Berkum heel wat kansen en door een penalty in de laatste minuten ging de Zwolse ploeg zelfs als verliezer van het veld. “We zullen nu dus beter met de kansen moeten omgaan. Maar de jongens zijn super gemotiveerd en hartstikke gretig om de overwinning te pakken.”

Drachtster Boys begon het seizoen al net zo stroef als Berkum en de ploeg van trainer Jan van Raalte wacht nog op haar eerste winst. Bij Oranje Nassau en CSV Apeldoorn werd gelijk gespeeld, maar thuis haalden de Friezen nog geen punt. Een iets beter doelsaldo houdt de club uit Drachten één positie boven Berkum op de ranglijst. Vorige week verloor Drachtster Boys met 2-1 bij VVOG, ondanks een 1-0 voorsprong. Assistent-trainer Marco Bolt verweet zijn ploeg dat zij veel te weinig had laten zien. “Dat zal de komende wedstrijd tegen Berkum beslist anders moeten!” Het duel begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Elissen uit Udenhout.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws