Vuurdoop Berkum: ‘Er bovenop klappen’

| 31-08-2017

“Het is voor ons een nieuw begin, dus we moeten er direct bovenop klappen.” Het zijn de duidelijke woorden van Berkum-spits Johnsen Bacuna, die zaterdag met zijn ploeg begint aan het avontuur in de hoofdklasse. Er wacht een uitwedstrijd bij AZSV in Aalten, vorig seizoen ook al spelend in de hoofdklasse. “We zijn er klaar voor”, weet Bacuna zeker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kende een wisselvallige voorbereiding. De Zwolse ploeg, vorig jaar kampioen in de eerste klasse D, kampte met een aantal blessures, waardoor de nodige oefenwedstrijden werden verloren. De eerste oefenpartij tegen VV Heerenveen leverde nog wel een overwinning op, maar daarna waren onder andere DVS ’33 en Rijnvogels veel te sterk. Daarbij kwam ook nog eens de afwezigheid van trainer Arno Hoekstra, die kampte met de naweeën van een ongeluk. Hij miste daardoor de veldtrainingen en ook rond de wedstrijden was zijn inzet beperkt. “We hebben door pech een wat wisselvallig oefenprogramma gedraaid, maar de ervaren krachten zijn volwassen genoeg om daar mee om te gaan”, denkt Bacuna hardop.

Tegenstander AZSV eindigde vorig seizoen als tiende in de hoofdklasse B. Het bivakkeerde eigenlijk het hele seizoen in de middenmoot, maar in de derde en laatste periode werd er liefst zes keer verloren. Ook AZSV kende een moeizame voorbereiding. Er werd met 1-3 verloren van De Graafschap en dat was geen schande, maar in de daaropvolgende zes wedstrijden werd er vier keer verloren. Zo was eersteklasser DHSC met 6-2 te sterk en werd er ook verloren van zondag eersteklasser Longa ’30: 4-2. “We hebben tegenslag gehad met geblesseerde spelers, maar dat ziet er nu beter uit”, geeft Berkum-aanvaller Bacuna nog mee. De wedstrijd tussen AZSV en Berkum staat onder leiding van scheidsrechter René Wijma, die om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws