VU16 kroont zich tot beste van Nederland

| 23-04-2018

Het VU16-team van CSE Landstede Basketbal heeft zondag het landskampioenschap in de wacht gesleept. Het team van coach Mart Kieftenbeld won in een absolute finale met 72-52 van Dozy BV Den Helder en mocht daardoor de beker omhoog houden. “Het was heel mooi en een goede wedstrijd”, vertelt speelster Erica Romkes, goed voor liefst 25 punten.

© Richard Steur

Het Landstede Sportcentrum was het decor voor de beslissende wedstrijd om het kampioenschap in de tweede divisie, voor de leeftijdscategorie VU16 het hoogste niveau van Nederland. Landstede begon als koploper aan het duel en trof in Den Helder de enige overgebleven concurrent. Spanning alom, maar eenmaal in de wedstrijd waren de Zwolse dames alle zenuwen kwijt. “Het was heel druk, dat was een week eerder in Den Helder ook al zo. We waren ook wel zenuwachtig, maar tijdens de wedstrijd was dat weg en hebben we lekker gespeeld”, vindt Romkes, die haar ploeg uiteindelijk met twintig punten verschil de wedstrijd zag winnen.

Het zorgde voor een feestje en uiteraard het bekende vreugdedansje. VU16 kroonde zich tot de beste van Nederland, een uitmuntende prestatie. “Dat we de beste van Nederland zijn, is heel erg gaaf. Het geeft een bijzonder gevoel. Ik denk dat we een heel hecht team zijn, hard werken en met veel energie spelen. We willen elke dag beter worden en daarom zijn we kampioen geworden”, zegt een trotse Erica Romkes.

Basketbal, Landstede Hammers, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws