VSW wil promotie: ‘Wedstrijd van fifty-fifty’

| 08-06-2018

“Het wordt een gelijkwaardige wedstrijd en een spannende middag. Volgens mij willen ze er in Windesheim een serieus spektakel van maken.” Het zijn de woorden van VSW-trainer Jan van der Kolk, voor wie zaterdag de finale van de nacompetitie wacht. Tegenstander is Kampen, de winnaar promoveert naar de derde klasse.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

VSW deed het dit seizoen eigenlijk boven verwachting. Vooraf was het doel helder en wilde de ploeg vooral een periodetitel in de wacht slepen. Dat lukte, want VSW won de tweede periode en plaatste zich daarmee voor de nacompetitie. Toch zat er lang nog meer in. De Zwolse formatie streed met Zalk om het kampioenschap in 4C, maar moest kort voor het einde afhaken. Zalk won eind april een onderlinge ontmoeting en daarmee deelde het een flinke tik uit. “In die wedstrijd hadden we duidelijk last van spanning. Hopelijk hebben we daarvan geleerd”, zegt Van der Kolk.

Daarmee doelt hij al op de finale van de nacompetitie, die voor zaterdag op het programma staat. Tegenstander is Kampen, dat in de eerste ronde won van derdeklasser VEVO. VSW moest wachten, want de hoogst geklasseerde periodekampioen stond direct in de finale. “Voor de één was dat lastig, voor de ander was het lekker om een week gas terug te nemen”, denkt Van der Kolk. “We hebben nu wel een zo goed als fitte spelersgroep, al missen we wel Paco Platenkamp. We gaan er volle bak voor, dat is zeker.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Kampen is geen onbekende, want beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al twee keer in competitieverband. De eerste ontmoeting was met 3-2 een prooi voor VSW, de tweede partij leverde een spectaculaire 4-4 op. “Zij hebben een fantastische voorhoede en een goede nummer 10, maar dat geldt voor ons ook. Ik denk dat wij verdedigend wat stabieler zijn”, roept Van der Kolk, die in ieder geval uit kan gaan van een spannende pot. “Het wordt een lastige pot, want we zijn aan elkaar gewaagd. Een wedstrijd van fifty-fifty, waarin de fitste gaat winnen”, luidt zijn oordeel.

Voetbal, VSW, Jan van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws