VSW wil de onderste plaatsen vermijden

| 05-08-2014

VSW moet het komend seizoen doen met een selectie van slechts vijftien spelers. De manschappen van trainer Gerrit Keestra streden afgelopen seizoen lang om een plaats in de subtop, maar voor komend jaar is de doelstelling bijgesteld. “We willen de onderste plaatsen vermijden. Als dat ons lukt, hebben we het prima gedaan”, stelt trainer Gerrit Keestra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een selectie van slechts vijftien man, daar moet de Zwolse oefenmeester het mee doen. Nadat de ploeg een redelijk seizoen speelde vertrokken er in de zomerstop maar liefst acht spelers bij de vierdeklasser. De club probeerde de nodige vervangers te strikken, maar uiteindelijk bleef het tijdens de overschrijvingsperiode angstvallig stil. Keestra baalt nog steeds van de leegloop en verwacht mede daarom een moeilijk jaar. “De meeste jongens zochten het hogerop. Begrijpelijk, maar voor VSW is een vertrek van acht jongens niet op te vangen. Er is al nauwelijks aanwas vanuit de jeugd en over het algemeen zijn jongens van buitenaf niet heel erg happig om bij ons te komen voetballen”, legt hij uit.

Keestra vreesde eveneens voor het vertrek van Ruud de Rooij en Vieleri Justiana, de smaakmakers van vorig seizoen. Beide spelers bleven de formatie van Keestra echter trouw. “Dat is een enorme opluchting. Aan de twee spelers werd namelijk wel getrokken, maar gelukkig kozen zij voor een langer verblijf. Hopelijk kan Vieleri weer net zo’n bijdrage leveren als vorig jaar.” De voormalig aanvaller van HTC maakte in 24 competitiewedstrijden zestien goals en kroonde zich zodoende tot clubtopscorer. Ondanks zijn aanwezigheid gaat trainer Keestra uit van een moeilijk seizoen. “Vorig seizoen werden we negende en hadden we een veel bredere selectie. Als we die prestatie herhalen, kunnen we meer dan tevreden zijn.” De basis wordt de komende weken gelegd op het conditionele vlak, zo legt de trainer uit. “In deze klasse kan een goede conditie het verschil maken. Daar gaan we dus keihard aan werken.”

Voetbal, VSW, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws