VSW is plotseling geen lachertje meer

| 15-11-2016

Vierdeklasser VSW was het afgelopen seizoen zo’n beetje de slechtste ploeg van het hele district oost. De ploeg haalde in totaal acht punten en daarmee was VSW het lachertje van het jaar. Hoe snel kan iets veranderen. De nieuwe competitie is namelijk tien wedstrijden onderweg en de formatie uit Windesheim doet plots mee in de subtop. Met zestien punten is het totaal van vorig jaar al verdubbeld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Helemaal uit de lucht gegrepen is de imposante positieverbetering ook weer niet. Ja, het doet velen verbazen, maar er is ook wel het een en ander gebeurd. Zo heeft VSW er kwaliteit bij. De club stond voor de zomervakantie op het punt om de boel op te blazen, aangezien er te weinig spelers waren om een eerste selectie te vormen. Daarop kwamen de redders in nood in beeld. De gebroeders Platenkamp, Joey en Paco, keerden terug naar hun eigen dorp en dat gold ook voor Jari van Wijnen. Daarnaast vond VSW in Remon Rietman de benodigde doelman. Al met al zorgde dat voor een kwaliteitsinjectie van jewelste. “Gezien de groep is het niet zo raar dat we het nu beter doen. Je mag dat wel verwachten, want er zijn prima spelers gekomen”, vindt trainer Gerrit Keestra.

Het zorgt er allemaal voor dat VSW plots met gemak van ploegen als ‘rivaal’ Wijthmen wint. Afgelopen zaterdag eindigde het treffen in liefst 0-5. En niet alleen tegen die teams komt VSW goed mee, ook tegen de topploegen heeft het zo hier en daar iets in de melk te brokkelen. Er werd wel ruim verloren van Zwolsche Boys (4-1) en Swift ’64 (3-0), maar zeker tegen laatstgenoemde deed VSW aardig mee. Het zorgt ervoor dat de spelers weer met een glimlach naar het sportpark komen. “Ja joh, het is hartstikke leuk allemaal, ook voor mij als trainer”, roept Keestra. “Op zaterdagavond blijven we zo tot 19.30 uur in de kantine zitten, de sfeer is echt goed. Het is een beetje lullig om te zeggen, maar als je wint heb je vrienden. Zo is het.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

VSW blifjt zoeken
Keestra hoopt dat zijn ploeg het huidige niveau kan vasthouden en doorloopt naar een puntentotaal van om en nabij de veertig. Al is dat niet het belangrijkste. De prestaties moeten zorgen voor aantrekkingskracht, zo is de hoop in het piepkleine dorp. “We hebben geen jeugd, dus we zijn afhankelijk van ex-Windesheimers of spelers van buitenaf. We doen het nu wat beter, hopelijk valt anderen dat ook op. Want we hebben er nog wel een stuk of vijf nodig. Dat zou het mooiste zijn.”

Voetbal, VSW, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws