VSW in de wachtkamer: ‘Volle bak gaan’

| 18-05-2019

Door een 3-0 nederlaag op bezoek bij kampioen ZAC moet VSW ernstig rekening houden met degradatie naar de vierde klasse. Het kan nog wel, maar dan moet het volgende week op de laatste speeldag zelf in ieder geval winnen van Hatto Heim. “En dan nog zijn we afhankelijk”, weet VSW-trainer Jan van der Kolk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat het op bezoek bij ZAC een lastig verhaal zou worden, had VSW vooraf al ingecalculeerd. Toch bleef de ploeg van Van der Kolk in het eerste half uur prima in de wedstrijd en kreeg het zelfs de eerste kans. “Die schieten we net over en dat was toch wel jammer. Gaat die bal binnen, dan is dat natuurlijk hartstikke goed voor het vertrouwen”, stelt Van der Kolk. De coach zag echter dat de bal aan de andere kant binnen ging. Joey Groen rondde prima af en enkele minuten later werd het zelfs 2-0. Robbin Bastiaan verdubbelde de marge. “Op dat moment is het eigenlijk wel een beetje klaar. In de rust hebben we gezegd dat we de poorten niet helemaal open moeten zetten. Dat is redelijk gelukt”, aldus Van der Kolk.

VSW kwam sporadisch tot iets gevaarlijks, terwijl ZAC het vooral naliet om weg te lopen naar een grote zege. Via Lex Heimerikx werd het vijf minuten voor tijd 3-0, maar op dat moment had de kampioen al de nodige mogelijkheden om zeep geholpen. “Laat ik het zo zeggen, ze sprongen iets te makkelijk met de kansen om. De schade is gelukkig nog enigszins beperkt gebleven, maar het had ook veel meer kunnen zijn”, vindt Van der Kolk, die na afloop zag dat de concurrenten CSV '28 en Zalk zaterdagmiddag niet hadden verloren. Eerstgenoemde pakte een punt bij DSV '61 (1-1) en Zalk stapte zelfs met een zege van het veld. Oene werd met 2-1 verslagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De uitgangspositie van VSW is er daardoor niet beter op geworden. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen, moet er in ieder geval gewonnen worden van Hatto Heim. Maar als CSV '28 dan wint en Zalk speelt gelijk, blaast VSW alsnog de aftocht. Van der Kolk: “We gaan er tegen Hatto Heim volle bak voor en dan zien we om 16.15 uur wel hoe de vlag erbij hangt. Hoe vervelend het ook is, dat is de situatie waarin we zitten.”

Voetbal, ZAC, VSW, Jan van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws