VSW en Van der Kolk plotseling uit elkaar

| 12-11-2019

VSW heeft per direct afscheid genomen van trainer Jan van der Kolk. De Zwolse vierdeklasser heeft dat besluit genomen omdat, zo luidt de verklaring, ‘de verwijten richting de trainer steeds persoonlijker werden’. Benni Kouwen, trainer van het tweede elftal, maakt het seizoen af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van der Kolk is een man van VSW en begon in 2017 aan de klus bij zijn club. In zijn eerste seizoen kreeg de coach het voor elkaar om met zijn ploeg te promoveren naar de derde klasse, maar een jaar later volgde direct weer degradatie. Dit seizoen startte VSW prima, maar de voorbije twee wedstrijden werden verloren. Het waren de laatste twee potjes met Van der Kolk op de bank. “De verwijten richting de trainer werden steeds persoonlijker”, meldt VSW-voorzitter Rob van Tilburg. “Als bestuur willen en kunnen wij dit niet accepteren, omdat juist Jan twee jaar geleden de verantwoordelijkheid heeft genomen om, midden in het seizoen, het zwalkende elftal over te nemen.”

Toch is besloten om met de trainer te breken. “Wij als bestuur betreuren dit besluit, omdat Jan zijn hart ligt bij deze club waarvoor hij bovendien zelf heeft gevoetbald. En VSW is tevens de club van het dorp waarin hij woonachtig is. Dit is mede de reden geweest om de samenwerking te beëindigen.”

Voetbal, VSW, Jan van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws