VSW derdeklasser: ‘Onderkant middenmoot’

| 09-06-2018

Spannender kon VSW het niet maken, maar uiteindelijk mondde de finale tegen Kampen zaterdag wel uit in promotie. De Zwolse formatie rekende na strafschoppen (9-8) af met de opponent en mag zich daardoor derdeklasser noemen. “Het was een wedstrijd die veel mensen zich blijven heugen”, zegt VSW-trainer Jan van der Kolk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Beide ploegen kenden elkaar goed en daardoor ontstond er in Windesheim een schaakspel. Kansen waren spaarzaam, gescoord werd er niet, vooral omdat de teams angstig waren voor elkaars voorhoede. “Dat zag je er wel aan af. Het was een slechte wedstrijd, want de teams speelden behoudend en wachtten stiekem op een kans. In totaal waren er vijf kansen, verdeeld over beide teams. Het was geen spektakel, al vergoedde de spanning veel en de sfeer was geweldig”, lacht Van der Kolk, die daarmee de spijker op zijn kop slaat. Want spannend was het, aangezien VSW en Kampen pas in een strafschoppenserie tot een beslissing kwamen. Op 9-8 miste Kampen en daardoor ging de winst naar VSW.

Een historische middag, want voor het eerst ontsnapt VSW aan de kelderklasse. Het speelt volgend seizoen een niveautje hoger en daar is Van der Kolk nu al mee bezig. “We worden er in de breedte zeker sterker op”, begint hij. “We krijgen er in ieder geval vier jongens bij en daarvan komen er vast ook wat in de basis. Het is wel jammer dat we Mahsum Yakar kwijtraken, dat is voor ons echt een aderlating. Hij stopt ermee en gaat naar het westen.” Zorgen voor later, want eerst mag VSW genieten van een zomerstop als derdeklasser. “Ik denk dat we een waardig derdeklasser zijn, dat hebben we in oefenwedstrijden al laten zien. Onderkant middenmoot moet kunnen”, roept Van der Kolk.

Voetbal, VSW, Jan van de Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws