Vrouwentak Be Quick krijgt hulp van KNVB

| 26-02-2018

Be Quick ‘28 gaat een nieuwe fase in als het gaat om de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal. De KNVB heeft de Zwolse club uitgekozen voor een nieuw, driejarig traject, waarin de bond zorg gaat dragen voor professionele begeleiding. “Op die manier wil de KNVB, samen met ongeveer dertig andere clubs uit heel Nederland, het vrouwenvoetbal een stevige impuls geven”, laat de club weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij Be Quick wordt er al sinds 1971 vrouwenvoetbal aangeboden. Destijds nog als één van de weinige clubs waar dat mogelijk was, maar inmiddels is die situatie flink gewijzigd. Op dit moment voetballen er in Nederland meer dan 154.000 meiden en vrouwen, maar toch signaleert de bond dat het niet makkelijk is om het vrouwenvoetbal goed te faciliteren. Daarom wordt er een breed traject in werking gezet, met aandacht voor zowel de prestatieve als de recreatieve kant van het meiden- en vrouwenvoetbal . Hiervoor zijn dertig clubs in Nederland uitgekozen, waaronder Be Quick.

De opstartfase van dit nieuwe project zal ongeveer drie maanden duren. Binnen Be Quick gaat Anouk Bourgonje als projectleider fungeren en de projectcommissie bestaat verder uit personen die veel ervaring hebben als trainer, speler of betrokkene in het vrouwenvoetbal. “Wij zien het project met veel vertrouwen tegemoet”, zo meldt de club nog.

Voetbal, Be Quick ’28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws