Vrouwenploeg Zwolle eindigt voorlaatste

| 19-05-2012

De vrouwenploeg van FC Zwolle heeft vrijdagavond op de slotdag van de competitie met 1-1 gelijkgespeeld en daarmee afstand gedaan van de laatste plaats in de eredivisie. In het eigen stadion kwam de ploeg van trainer Bert Zuurman tegen FC Utrecht op 1-0, maar kon die voorsprong niet over de streep trekken. Wel bleef Zwolle in de laatste tien minuten, na twee rode kaarten, knap overeind.

Onder prima weersomstandigheden speelden FC Zwolle en FC Utrecht de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Zwolle had aan één punt genoeg om de laatste plek af te staan aan Heerenveen en voor de speelsters uit de Domstad stond er eigenlijk niets meer op het spel. Beide ploegen begonnen voorzichtig en het eerste half uur bracht dan ook weinig hoogtepunten. Lisanne Vermeulen was nog het dichtst bij een treffer, maar ze kopte de bal op het dak van het doel van Utrecht-keepster Angela Christ. In het laatste kwartier van de eerste helft domineerde Utrecht, hetgeen resulteerde in vier grote kansen. De speelsters hadden echter het vizier niet op scherp staan, waardoor er gerust werd met 0-0.

Kort na de thee hield Zwolle-keepster Laura du Ry de thuisploeg in de wedstrijd met een goede redding. Na een goed uur spelen was het wel raak voor Zwolle. Lisanne Vermeulen wist zich vrij te spelen en rondde fraai af. Ruim tien minuten later stond het echter alweer gelijk. De scheidsrechter had na een corner hands geconstateerd van Lisanne Vermeulen. Hij gaf Vermeulen daarvoor geel en Utrecht een strafschop. Manon van den Boogaard profiteerde optimaal en schoot de penalty beheerst in. Vlak daarna redde Angela Christ knap op een inzet van Sylvia Smit.

Het laatste kwartier bracht vervolgens een hoop vuurwerk, maar in negatieve zin voor Zwolle. Allereerst kreeg Vermeulen, na een overtreding, haar tweede gele kaart. Vervolgens leverde Judith Frijlink commentaar, waardoor ook zij op de bon ging. En nog geen twee minuten later beging diezelfde Frijlink een overtreding, die door de scheidsrechter met geel werd bestraft. Zwolle moest de laatste tien minuten dus met negen dames verder. Trainer Bert Zuurman van was het niet eens met de beslissingen van de arbiter en werd ook nog naar de tribune gedirigeerd. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor het duel eindigde in 1-1.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Eredivisie Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws