Vrouwenploeg Edon schrijft geschiedenis

| 25-05-2019

De vrouwenploeg van voetbalvereniging Edon heeft geschiedenis geschreven. “Dit is een uniek en historisch moment voor de club. In ruim tachtig jaar is dit de eerste keer dat een vrouwenteam van Edon kampioen is geworden”, reageert Edon-trainer Han Hakkenberg.

© Evert Smit
© Evert Smit

Het Zwolse team kwam er vorig jaar al dichtbij en is er nu dus alsnog in geslaagd om de titel te pakken in de vijfde klasse 1. “De race om het kampioenschap was lang spannend en ging tussen drie Zwolse ploegen: SVI, WVF en Edon. En uiteindelijk zijn wij met de titel aan de haal gegaan”, vertelt Hakkenberg. Voor Edon is het kampioenschap van de vrouwenploeg een kers op de taart, want het gaat weer goed met Edon.

De club leek het een paar jaar geleden moeilijk te krijgen. Er moest immers plotsklaps worden gestopt met het eerste mannenelftal. En daarnaast werd het financieel ook spannender voor de kleine Zwolse club, doordat Enexis aangaf dat de club toch maar eens moest gaan betalen voor water en stroom. Maar Edon heeft zich herpakt. Naast het tweede en het derde mannenteam is er in het seizoen 2017-2018 gestart met een vrouwenteam en dat team is dus in haar tweede seizoen al kampioen.

© Evert Smit
© Evert Smit

De kampioensploeg slaagde er zaterdagmiddag op eigen veld weliswaar niet in om ook het laatste competitieduel te winnen, want tegen het laag geklasseerde Oene kwam Edon niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Maar daar maalde, op het nostalgische sportpark met haar vierkante doelpalen, na afloop niemand om. Geschiedenis is geschreven.

Voetbal, Edon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws