Vrouwen PEC Zwolle willen graag vooruit

| 22-01-2015

De vrouwenformatie van PEC Zwolle wil vooruit. Niet alleen qua prestaties en ontwikkeling, maar ook op het veld. Was de ploeg in de eerste seizoenshelft veel te vinden op de eigen helft, is het vanaf vrijdagavond de bedoeling de tegenstander snel bij de strot te grijpen. “Het mes op de keel zetten. Dat is wat we in de tweede seizoenshelft willen proberen”, vertelt coach Sebastiaan Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De verandering in speelwijze is de uitkomst van een teammeeting. In de eerste seizoenshelft wist PEC Zwolle tien punten te pakken en daarmee staat het tot dusver op een elfde positie. Daags na de laatste wedstrijd tegen Telstar (3-0 verlies) namen speelsters en staf die prestaties onder de loep en daaruit kwamen verschillende positieve en negatieve punten. Vanuit die evaluatie werd vervolgens het plan voor het restant van het voetbaljaar in elkaar gezet. Het toverwoord daarbij is aanvallen. “Zeker in eigen huis willen we verder vooruit gaan voetballen. We speelden eerder wat defensiever, maar kregen desondanks wel veel tegendoelpunten. Dan moet je iets aanpassen. Zodoende de keuze om eerder druk te gaan geven, want dat past ook beter bij de club PEC.”

Die aanpassingen moeten komende vrijdag voor het eerst tentoon worden gespreid. In het IJsseldelta Stadion treft PEC Zwolle dan directe concurrent AA Gent en dat kan wel eens hetzelfde laken een pak worden. De Belgen hanteerden in de eerdere wedstrijd in Gent een opportunistische speelstijl, waarbij er al snel druk werd gezet. “Opbouwen gaan ze niet, dat is een verschil met ons. Ze knallen, in ieder geval in thuiswedstrijden, de bal naar voren en dan gaan ze daar flink druk geven. Daardoor kan het wel eens een intensief duel worden. Ik verwacht een hoog speltempo en daardoor een leuke wedstrijd.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het restant van de competitie geldt als het afscheidstournee voor de Women’s BeNe League. Na dit seizoen gaan de Nederlandse en Belgische clubs afzonderlijk van elkaar verder. “Het geeft mij een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het mooi, want mensen in Nederland hebben veel meer met clubs als FC Twente en Heerenveen. Maar aan de andere kant is het jammer. Drie jaar geleden zijn we met deze competitievorm begonnen en nu is het klaar. Dat is wel erg kort”, stelt Borgardijn. Voor zijn ploeg maakt het voorlopig echter geen verschil. In het restant van de huidige competitie gaat er al een schuin Zwols oog op de toekomst. Zodoende kan men ook in de komende jaren vooruit blijven gaan.

Voetbal, Women's BeNe League, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws