Vrouwen PEC Zwolle gaan nipt onderuit

| 03-11-2017

PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond met 2-1 onderuit gegaan bij SC Heerenveen. Waar de Blauwvingers de score nog wel openden via Babiche Roof, kwamen de Friezen vlak voor rust in korte tijd tweemaal tot scoren. Die voorsprong werd na rust niet meer uit handen gegeven, waardoor PEC Zwolle Vrouwen een nipte nederlaag incasseerde.

© Jan Burgman Fotografie

De openingsfase beloofde wat voor de rest van de wedstrijd, want beide ploegen gingen overduidelijk op zoek naar een vroege treffer. Nadat Maxime Bennink met een snoekduik, op een voorzet van Lauri Weijkamp, al dichtbij was, leek Weijkamp de goede openingsfase van PEC Zwolle Vrouwen te belonen. Haar schot, na precies een kwartier spelen, raakte echter de paal. Toch kwam PEC wel op voorsprong. Een korte corner kwam voor de voeten van Babiche Roof, die uithaalde en via een tegenstander doel trof. Heerenveen-speelster Caroline Verleg beroerde de bal dusdanig met haar hoofd dat de keepster kansloos was: 0-1. De thuisploeg kwam tien minuten later echter langszij. Chantal Schouwstra stuurde spits Fenna Kalma de diepte in, die een prima loopactie bekroonde met de gelijkmaker: 1-1. In de toegevoegde tijd was Kalma van dichtbij nogmaals trefzeker en zette zo haar ploeg op een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg al vlot de kans de score uit te bouwen. PEC-keepster Pondes had echter twee fantastische reddingen in huis op een vrije trap van Tiny Hoekstra en een rebound van dichtbij. SC Heerenveen Vrouwen was duidelijk sterker, dwong de Zwolse formatie meer en meer naar achteren en moest alleen even oppassen toen invalster Rebecca Doejaaren doorbrak. Zij stond echter buitenspel. De thuisclub bleef daarna vrij simpel overeind en boekte zodoende een 2-1 overwinning. Volgende week komt PEC Zwolle Vrouwen opnieuw in actie, dan spelen de dames een thuiswedstrijd tegen PSV.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws