Vrouwen PEC zoeken nieuwe ondergrens

| 16-02-2016

Het gaat bij de vrouwen van PEC Zwolle dit seizoen allang niet meer om de ranglijst. In de eredivisie voor vrouwen is de ploeg nog altijd zonder winstpartij en zodoende is er op dat vlak vrijwel niets meer om nog voor te spelen. De blik is dan ook gericht op het ontwikkelen van het team en de speelsters. Het thuisduel van afgelopen vrijdag tegen PSV (0-3) was daar het startsein voor.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In eigen huis met een 0-3 nederlaag van het veld worden gestuurd. De duim omlaag zou je zeggen, want het is geen resultaat om enthousiast over naar huis te schrijven. Toch is dat in het geval van de PEC Zwolle Vrouwen wel even anders. Coach Borgardijn zag een fanatieke ploeg, die het PSV akelig lastig maakte. De duim omhoog dus. “Natuurlijk baal je van het resultaat”, geeft Borgardijn toe. “Maar de manier waarop was positief. We waren zeker niet minder dan PSV, eigenlijk vond ik dat wij in een groot deel het spel bepaalden.” Het goede veldspel resulteerde niet in goals, waardoor de Eindhovense opponent alsnog met een klinkende zege uit Zwolle vertrok. “Als dit onze nieuwe ondergrens is, dan gaan we zeker nog wedstrijden winnen. Dat heb ik zaterdag ook direct gezegd.”

Want de ondergrens van de Zwolse vrouwen, die moet omhoog. Voor de winterstop zakte de ploeg nog wel eens ver weg. Het had onder andere een flinke nederlaag tegen FC Twente (0-7) tot gevolg. Dat moet anders en tijdens het trainingskamp in Turkije werd er veelvuldig over gesproken. “Het ging dan onder andere over onze manier van spelen, de hoeveelheid arbeid die we moeten leveren. En dat heeft de ploeg goed gedaan”, vindt Borgardijn. Als dan de prestatie tegen PSV als de nieuwe ondergrens mag worden gesteld, dan gaan de Zwolse vrouwen nog wat beleven. De komende dagen moet blijken of dat daadwerkelijk het geval is, want vrijdag wacht een uitduel bij SC Heerenveen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Dat is in principe een wedstrijd die we moeten winnen. Heerenveen, maar ook Telstar, dat zijn ploegen waar we de aansluiting mee willen vinden. Niet zozeer op de ranglijst van nu, maar wel in de toekomst. Het zou heel lekker zijn als we drie punten pakken, dat helpt op alle fronten”, zegt de coach, die voorlopig nog wel even actief blijft binnen de Zwolse vrouwentak. Want hij is ingestapt in een project en wil daar maar wat graag deel van uit blijven maken. “De toekomst ziet er rooskleurig uit. We gaan proberen de lat van PEC Zwolle Vrouwen omhoog te duwen en daar blijf ik graag bij betrokken.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws