Vrouwen PEC stunten met zege op Twente

| 14-09-2018

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond voor een stunt gezorgd door titelkandidaat FC Twente op een 4-2 nederlaag te trakteren. De Zwolse dames herstelden na de rust een 1-2 achterstand en door goals van Bonita Theunissen, Maud Asbroek en Babiche Roof werden de punten binnengehaald.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het leek al snel een mooie avond te worden, want Roof opende binnen tien minuten de score. De spits mocht aanleggen voor een strafschop en schoot via de lat binnen. FC Twente kwam binnen vijf minuten alweer langszij en was na een dik half uur ook goed voor een tweede goal. Sisca Folkertsma kopte uit een corner de 1-2 binnen. Na rust bleef PEC geloven in een positief resultaat en ging het op zoek naar de eerste stunt van het nog prille seizoen. Na ruim een uur resulteerde dat in de gelijkmaker van Bonita Theunissen en daar bleef het niet bij.

Acht minuten voor tijd schoot Maud Asbroek, net als vorige week tegen Ajax, heerlijk raak, om daarna toe te zien hoe Babiche Roof de wedstrijd besliste. De captain maakte haar tweede van de avond en zorgde daarmee voor een verrassende 4-2 eindstand. Door de winstpartij staat PEC Zwolle na twee wedstrijden op drie punten en vindt het zichzelf terug op een vijfde plaats.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, Wim van der Wal


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws