Vrouwen PEC raken achterop door nederlaag

| 01-02-2019

PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond met 4-0 onderuit gegaan bij lijstaanvoerder PSV. De Zwolse vrouwen kwamen geen moment in de buurt van een positief resultaat en zagen daardoor VV Alkmaar, de concurrent voor een plaats in de kampioenspoule, passeren. De Zwollenaren staan nu zesde.

© Jan Burgman Fotografie

PEC stond voorafgaand aan de speelronde op een veilige vijfde plaats, maar gaf die positie uit handen. In Eindhoven stond de ploeg na tien minuten al op een 1-0 achterstand. Maud Asbroek slaagde er niet in om Anna Björk Kristjánsdóttir koppend de baas te blijven, waardoor de score werd geopend. Kort voor de rust werd de schade groter en opnieuw kwam die goal op naam van Kristjánsdóttir. Uit een corner werd opnieuw het hoofd van de IJslandse gevonden en wederom kopte ze prima raak: 2-0.

Een tik die PEC niet meer te boven kwam. Rebecca Doejaaren kwam nog wel in de buurt van een aansluitingstreffer, maar haar poging belandde aan de verkeerde kant van de kruising. PSV maakte twintig minuten voor tijd via Jeslynn Kuijpers de 3-0, waarna Berglind Björg Thorvaldsdóttir de eindstand op 4-0 bepaalde. En dat is een nederlaag met gevolgen, want PEC is daardoor weggezakt naar de zesde plaats. Alkmaar won haar laatste wedstrijd bij Excelsior/Barendrecht, waardoor PEC volgende week moet winnen van ADO Den Haag om de kampioenspoule te bereiken.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws