Vrouwen HTC strijden om Nederlandse titel

| 08-01-2016

Het is wellicht een beetje raar in deze tijd van het jaar, maar de vrouwen van HTC strijden zaterdagmiddag om de Nederlandse titel beachsoccer. In de zomer werd de finaleronde van het NK nog afgelast en daarom gaan de vier overgebleven ploegen nu op voor de herkansing. Er wordt gespeeld in Raamsdonksveer, daar waar een indoorveld ligt. “Ik schat de kans op fifty-fifty”, zegt trainer Gert Oosterbroek.

De dames bereikten afgelopen zomerperiode de halve finale van het NK Beachsoccer. In Scheveningen was het echter dusdanig slecht weer, dat de organisatie besloot om de finaleronde te cancellen. Twee weken geleden kwam de bond pas met uitsluitsel en werd duidelijk dat aankomende weekend de beslissing gaat vallen. Uiteraard niet op het strand van Scheveningen, maar warm en droog onder een dak in Raamsdonksveer. “Het werd twee weken geleden duidelijk en dus hebben we ons niet echt voor kunnen bereiden”, stelt de coach. “Ik hoop in ieder geval dat mijn speelsters er keihard voor gaan werken en beleving tonen. Als ze dat doen, dan zijn we al een heel eind.”

Om de Nederlandse titel mee naar Zwolle te nemen moet HTC zien af te rekenen met DTS, Alkmaar United en Zandhappers. Er wordt eerst gespeeld in een poule van vier, waarna de nummers één en twee naar de finale gaan. “Na de afgelasting hebben we ook al een toernooitje gespeeld en toen haalden we de finale. We hebben denk ik vijftig procent kans om de titel te pakken. En het is toch een Nederlands kampioenschap hè… best spannend.” De eerste wedstrijden in Raamsdonksveer starten zaterdag om 13.45 uur en de finale begint zo rond de klok van 17.00 uur. “We gaan er alles aan doen om Nederlands kampioen te worden”, sluit de trainer af.

Voetbal, HTC, Beachsoccer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws