Vrouwen FC Zwolle willen stappen maken

| 12-06-2011

De vrouwen van FC Zwolle hebben grote plannen voor het nieuwe seizoen. De selectie wordt uitgebreid naar 22 speelsters. Bovendien is de organisatie verder versterkt, waardoor de vrouwen volgend seizoen een stap vooruit hopen te maken. Afgelopen seizoen eindigde debutant Zwolle op een laatste plaats in de competitie, maar dat moet getuige de plannen volgend seizoen anders.

Nieuwkomers in de selectie zijn international Sylvia Smit (24) van SC Heerenveen, Lianne de Vries (20) van FC Utrecht, terwijl Marianne van Brummelen (19), Carmen Bleuming (21) en Jolijn Heuvels (24) allen de overstap van landskampioen FC Twente maken. Van ATC ’65 komen de tweelingzusjes Nathalja en Marèse Nijman (18) en de 17-jarige keepster Kimberly Heijne komt van AV Emmen. Zij behoort ook tot de selectie van Oranje onder 19. Suzanne Herpel (28) komt over van Be Quick '28, terwijl er ook nog drie talentvolle Be Quick-speelsters overstappen naar de selectie van trainer Bert Zuurman. Hij wordt komend seizoen geassisteerd door Sebastiaan Borgardijn.

Ook vertrekken er een aantal speelsters. Zo heeft de club afscheid genomen van de Kenianen Doreen Nabwire en Martha Karimi. Ook vertrekken keepster Annet Bolk en Bouchra Moudou, hun toekomst is nog onbekend. Marjolein Jansen gaat lager spelen bij Be Quick ’28 en ook Silvia Woudberg verlaat FC Zwolle. Zij komt in het nieuwe seizoen uit voor Oranje Nassau Groningen.

Zoals gezegd is er ook geïnvesteerd in de organisatie. Henry Beekman wordt algemeen- en technisch manager, Patty Beekman-Geerligs neemt de marketing en sales voor haar rekening, terwijl Erik Riemens team- en communicatiemanager wordt. Tevens is Bennie van de Vegte bereid gevonden om als algemeen adviseur op te treden. Verder blijft verzorgster Christien Rens actief bij FC Zwolle en verzorgt Jos Dohmen van Fysiostad weer de fysiotherapie. Bovendien wordt er vanaf nu actief gezocht naar sponsoren en zijn er plannen voor een eigen website. Ook heeft FC Zwolle drie speelsters bereid gevonden om naast het voetbal een aantal taken te gaan vervullen. Keepster Nadja Olthuis gaat zich bezighouden met het organiseren en geven van clinics, aanvoerster Mariska Kogelman verzorgt komend seizoen als opvolgster van Marieke van Tienhoven het materialenbeheer. Verder assisteert Linda van Beekhuizen bij de marketing en sales, clinics en gaat zij zich bezighouden met algemene administratieve zaken. Vanaf maandag 20 juni zal het team beginnen aan de voorbereiding, die in twee blokken is verdeeld. Het eerste blok duurt tot en met zaterdag 9 juli. Vervolgens is de selectie drie weken vrij, waarna op maandag 1 augustus de vijf weken durende voorbereiding begint. In totaal staan er elf oefenwedstrijden op het programma.

Voetbal, FC Zwolle, Eredivisie Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws