Vrolijke opening Europa Cup badminton

| 24-06-2010

Het Europa Cup-badmintontoernooi voor landskampioenen, dat in de ZBC-hal in Zwolle wordt gehouden, is woensdag feestelijk geopend. Zoals wel vaker gebeurt, vond de opening plaats nadat al enkele wedstrijden waren gespeeld. De twee Nederlandse en diverse buitenlandse ploegen waren bij de opening aanwezig.

Tijdens de opening werd er een wervelende show voor de toeschouwers gegeven van een groep rolstoeldansers van ReVAS de Peperbus. Als klap op de vuurpijl mocht wedstrijdleider Ger Tabeling ook een dansje doen in de rolstoel. Tabeling had namens Badminton Nederland een welkomsttoespraak gehouden in het Nederlands en Engels. Datzelfde deed de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar, die aangaf dat de stad Zwolle heel blij is met dit evenement waarbij vertegenwoordigers uit twintig landen de Overijsselse hoofdstad bezoeken.

De twee Nederlandse teams kwamen op de eerste dag ook al in actie. Van Zundert VELO is goed gestart op het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen. In de eerste wedstrijd in groep B werd Grupo Desportivo Do Estreito uit Portugal met 7-0 teruggewezen. Het was ondanks de afwezigheid van Dicky Palyama een soepele zege. Alleen Lisa Malaihollo had het moeilijk.

Van Zijderveld begon met een 4-3 nederlaag tegen Mount Pleasant. Het verlies tegen de Ieren kwam vooral doordat de Amstelveners niet in hun sterkste formatie konden uitkomen. Iris Tabeling heeft last van wat pijntjes en was alleen inzetbaar voor de dubbelspelen. En Samantha Barning ontbrak vanwege een blessure. Daardoor werden zeer jonge spelers ingezet (Linda Chen en Robin Tabeling), die het prima deden maar verlies in drie games niet konden voorkomen.

ZBC Sporthal, Badminton, ReVAS de Peperbus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws