Voulon met dertig Zwollenaren naar Nepal

| 18-04-2012

Wilco Voulon van Stichting Autisme Sportief is ‘koud’ terug van zijn expeditie naar Nepal of zijn volgende plannen liggen alweer klaar. “We vertrekken op 11 mei 2013 met dertig Zwollenaren naar Nepal voor een nieuwe expeditie naar Mount Everest Base Camp.” Het doel van de reis is het promoten van zijn stichting en hulp aan het autismehuis in Kathmandu.

“Ik wil de deelnemers aan de reis in 2013 hetzelfde gevoel meegeven dat ik had op mijn reis”, vertelt Voulon. “Je gaat ‘back to the basics’. Je hebt alleen je rugzak met essentiële zaken en ervaart hoe gelukkig je kunt zijn met heel weinig.” De expeditie wordt geleid door Voulon en zijn goede vriend Neil Cottam, die de tocht kortgeleden maakten.

Na aankomst op 12 mei 2013 in Nepal, brengt de reisgroep eerst twee dagen door in Kathmandu. Daarna begint de zogenaamde oude expeditie route die zijn oorsprong vindt in de jaren vijftig. Het eerste gedeelte van de reis voert de deelnemers over onder andere een pas van 2.700 meter, de Lamjura pas (3.530 meter) en Trakshindo pas (3.071 meter) voor aankomst in Namche op 21 mei. “Op 23 mei wordt onze reis voortgezet en vertrekt de groep naar Tengboche (3.860 meter) waar weer een acclimatisatiedag staat gepland”, aldus Voulon. Vervolgens komt de groep via Tengboche, Dingboche en Lobuche op 27 mei 2013 aan in Mount Everest Base Camp op 5.360 meter.

Daar kan men kiezen voor de optie om op 28 mei 2013 in twee dagen terug te wandelen naar Namche. De andere mogelijkheid is dat men na een rustdag op 28 mei in Mount Everest Base Camp, op 29 mei 2013 mee doet aan de hoogste marathon ter wereld, de Mount Everest marathon. Op 3 juni 2013 vliegt de groep vanuit Kathmandu, Nepal terug naar Nederland. Belangstellenden kunnen mee met deze unieke 24-daagse reis voor 2.950 euro all inclusive. Kijk voor meer informatie op www.autismesportiefmounteverestteam.nl.

Hardlopen, Wilco Voulon, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws