Voorrondes schoolvoetbaltoernooi van start

| 06-03-2019

Het grootste schoolsporttoernooi van Zwolle staat weer op het punt van beginnen. De eerste voorronde van het schoolvoetbaltoernooi start woensdag 13 maart op de velden van HTC op sportpark De Pelikaan. In totaal strijden ruim drieduizend kinderen, 360 teams verdeeld over 55 basisscholen, de aankomende weken voor een plek in de finale op woensdag 17 april in het MAC³PARK Stadion van PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met de voetbalverenigingen HTC, ZAC, Zwolsche Boys, VVZ, CSV ’28, WVF en Be Quick ‘28 organiseert SportService Zwolle vier voorrondes verdeeld over de stadsdelen in Zwolle. Per voorronde gaan de twee beste teams per categorie, groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes, door naar de finale. Deze finale wordt gespeeld op 17 april in het MAC³PARK Stadion. De winnaars van de finale mogen vervolgens meedoen aan de landelijke competitie schoolvoetbal.

“Dit jaar hanteren we voor het eerst een aangepaste speelwijze bij de categorie 7/8 jongens. Voorheen speelden zij elf tegen elf op een heel veld. Dit jaar hebben we dat conform de regels van de KNVB naar acht tegen acht op een half veld aangepast. De reden hiervoor is dat kinderen meer voetbalhandelingen per wedstrijd hebben en dat deze nieuwe wedstrijdvorm een positief effect heeft op het spelplezier”, meldt SportService Zwolle. Net als bij andere schoolsporttoernooien staat ook bij dit toernooi de samenwerking met sportverenigingen en hun vrijwilligers centraal. Ook kan SportService Zwolle een beroep doen op studenten vanuit verschillende opleidingen.

Voetbal, SportService Zwolle, Schoolvoetbal, Schoolsporttoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws