‘Volwassen’ zege voor heren HC Zwolle

| 09-09-2018

“We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld en terecht een grote uitslag neergezet.” Die conclusie trekt HC Zwolle-trainer Pancho van den Broek, die zijn ploeg zondag met 8-0 zag winnen van HCQZ. Jeremy Bourgonje was met vier treffers de topscorer van de dag, Matthijs Verhoef maakte er twee.

Archieffoto. - © Annet van Raalten

Het duurde even voor HC Zwolle de muur van HCQZ had geslecht, maar na de openingstreffer van Bourgonje was het pleit beslecht. Zwolle was veel beter dan de opponent en liep nog voor de rust uit naar 3-0. Bourgonje was vanuit een strafcorner goed voor de 2-0 en via Nieuw-Zeelander Ben Williams werd het ook nog 3-0. “De eerste tien minuten ging het nog gelijk op, maar daar raakten we niet door in de war. Door ons spel spelen we een tegenstander uiteindelijk kapot. Ik kan mijn ploeg wel verwijten dat we niet eerder de score openden, want we creëerden ongelooflijk veel kansen”, vindt Van den Broek.

HC Zwolle pakte na de rust door en liep gestaag uit naar een 8-0 zege. Bourgonje was nogmaals goed voor twee Zwolse treffers, terwijl ook Matthijs Verhoef (twee) en Pepijn Muller de score nog verder opvoerden. Je kunt slechter aan de competitie beginnen, zo vindt ook Van den Broek. “Ik ben hier heel tevreden over. Iedereen verwacht dat je het wel even doet en eigenlijk hebben we dat ook gedaan. Je hebt dan nog de kans dat de wedstrijd als een nachtkaars uitgaat, maar dat hebben we kunnen voorkomen. Heel goed gedaan.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws