Volwassen HC Zwolle wint bij Cartouche

| 07-04-2019

De damesploeg van HC Zwolle heeft zondag een uitstekende zege geboekt op bezoek bij nummer drie Cartouche. In Voorburg speelde de nummer vier van de overgangsklasse A hockeyend niet haar beste wedstrijd, maar de Zwolse formatie stapte wel met een 1-2 overwinning van het veld. “Elke overwinning is leuk, maar deze was wel heel prettig”, reageert Zwolle-coach Roel Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie

“Als je voor een uitwedstrijd twee uur moet reizen, dan is het wel zo fijn om met een voldaan gevoel aan de terugreis - van eveneens twee uur - te beginnen”, stelt Stofmeel, die Cartouche zondagmiddag veruit de meeste kansen bij elkaar zag spelen. “Ik denk dat wij in totaal vijf of zes kansen hebben gehad. En dat is inclusief strafcorners. Terwijl Cartouche alleen al twaalf strafcorners mocht nemen. Cartouche was absoluut de bovenliggende partij. Logisch, gezien de individuele kwaliteiten in hun ploeg. Maar bij ons stond er echt een team. Er werd voor elke centimeter gevochten”, aldus de winnende coach.

HC Zwolle probeerde in Voorburg vanuit een gesloten defensie in de omschakeling toe te slaan en die tactiek pakte goed uit. Sare van den Berg tekende in de eerste helft met een veldgoal voor de 0-1 en dat was tevens de ruststand. Ook in de tweede helft speelde Cartouche de meeste kansen bij elkaar, maar tien minuten voor tijd maakte Helena Bakker de 0-2. “De thuisploeg wisselde vervolgens haar keeper voor een veldspeler en gooide alles op de aanval. In het verleden raakten wij in dit soort situaties weleens in de stress, maar dit keer bleven wij heel rustig. En eigenlijk hebben wij de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Je ziet dan echt de groei van het team terug”, zegt Roel Stofmeel, die niet warm of koud werd van de late treffer van Cartouche.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws