Volvo Zwolse Grachtenrace met 70 teams

| 11-06-2018

Aan de Volvo Zwolse Grachtenrace, die zaterdag 16 juni voor de tiende keer op het programma staat, nemen maar liefst zeventig roeiteams deel. “Het is een jubileumeditie, dus dat maakt het speciaal. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen”, vertelt Josje Waagmeester van de organisatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zowel de start als de finish van de sloeproeirace heeft dit jaar plaats bij Brasserie De Hofvlietvilla. “Dat is een prachtige locatie, voor de roeiers en de toeschouwers”, zegt Waagmeester. “Met onder andere een DJ, die zorgt voor een muzikale noot, wordt het een sportieve én feestelijke dag. We verwachten dan ook veel toeschouwers in en rond de Zwolse grachten. Namens de gehele organisatie spreken we daarom ook een dankwoord uit richting de omwonenden.”

Dat het Zwolse sportevenement een waar fenomeen is geworden onder roeiers, blijkt wel uit het feit dat de inschrijving dit jaar al binnen drie dagen vol was. “Daar zijn we als organisatie enorm trots op. Net zoals we trots zijn op onze samenwerking met Volvo Nieuwenhuijse. Als gevolg daarvan draagt de sloeproeirace nu de naam Volvo Zwolse Grachtenrace.”

Het evenement wordt sinds de start georganiseerd door Stichting Zwolse Grachtenrace. Het bestuur wordt gevormd door Marije van de Bor, Marijke Sterkenburg, Sandra Oldengarm en Josje Waagmeester. “Als organisatie kunnen we niet zonder onze sponsoren en natuurlijk ook niet zonder alle vrijwilligers. Het is mooi om te zien dat wij als bestuur, met een pure passie voor de sport, mensen en bedrijven om ons heen hebben die er samen een succes van willen maken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De in totaal 600 deelnemers roeien een race van 15,15 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water, vlakbij Stadshagen. Anders dan vorig jaar starten de heren in de ochtend en de vrouwen in de middag. Om 10.45 uur geeft wethouder René de Heer het startschot. Rond 12.45 uur finishen de laatste herensloepen.

De vrouwenrace begint om 13.15 uur en de laatste sloepen zullen rond 15.30 uur de finish passeren. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00 uur bij Brasserie De Hofvlietvilla. Na afloop barst om 20.00 uur het roeifeest los op het Elles Hetebrij Plantsoen op de Nieuwe Markt.

Roeien, Zwolse Grachtenrace

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws