Volop activiteiten rond Gehandicapten Dag

| 24-11-2015

SportService Zwolle, De Twijn en De Vogellanden geven op 3 december volop aandacht aan Wereld Gehandicapten Dag. In totaal worden er op die dag drie activiteiten georganiseerd, waarbij mensen met en zonder beperking elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten. Zo is er de mogelijkheid om een rolstoelvaardigheidstraining te volgen en om te handbiken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperking, om zo het wederzijdse begrip te vergroten. Sport zorgt bij uitstek voor ontmoeting en verbinding tussen verschillende groepen. Op deze dag kun je deelnemen aan drie verschillende activiteiten: handboog en luchtbuks schieten, rolstoelvaardigheidstraining en handbiken. Het handboog en luchtbuks schieten vindt plaats bij revalidatiecentrum De Vogellanden, waar een clinic wordt gegeven. Tijdens deze clinic, die wordt gehouden van 14.00 tot 15.00 uur, krijg je de kans om beide sporten uit te proberen.

Op dezelfde dag is er bij De Twijn van 15.30 tot 17.00 uur een rolstoelvaardigheidstraining. Tijdens deze training leer je vertrouwd te raken met een rolstoel en deze optimaal te benutten. Daarnaast maak je ook nog kennis met enkele rolstoelsporten. Voor de jeugd tot en met 18 jaar is deze training bij De Twijn, terwijl volwassen van 19.00 tot 20.30 uur welkom zijn bij De Vogellanden. Naast deze trainingen is er bij Fitland Zwolle ook nog de mogelijkheid om van 19.00 tot 20.30 uur te handbiken. Aanmelden voor de activiteiten kan via www.sportservicezwolle.nl.

SportService Zwolle, De Twijn, De Vogellanden, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws