Volleybalwereld eert Johan van der Veen

| 31-07-2017

De gehele volleybalwereld - en volleybalminnend Zwolle in het bijzonder - eert aankomende zaterdag oud-speler en voormalig trainer Johan van der Veen. Bij ‘Mister Zwolle volleybal’ werd onlangs een heftige vorm van kanker geconstateerd en na een bezoek aan Van der Veen besloot een groep bekenden een speciale wedstrijd te organiseren. Spelers uit het heden en verleden staan zaterdag samen in de WRZV-hallen.

© Annet van Raalten

Van der Veen is ongeneselijk ziek verklaard en heeft op volleybalgebied nog één nadrukkelijke wens: aanwezig zijn bij de seizoensopening van VC Zwolle heren 1 of 2. “Ik ben bij Johan langs geweest, met een hele groep trouwens. Hij vertelde dat hij graag nog bij een wedstrijd wilde komen kijken. De kans bestaat dat hij het nieuwe seizoen niet meer haalt en toen kwamen we op dit idee”, vertelt Jelle Hilarius, één van de initiatiefnemers. Zaterdag vanaf 14.00 uur is de WRZV-hal geopend, waarna om 14.30 uur het potje volleybal begint. Meer dan een potje is het niet, want het gaat puur en alleen om Johan van der Veen. “Iedereen is welkom, maar het gaat om Johan. Hij moet zoveel mogelijk bekenden tegenkomen”, geeft Hilarius aan.

Mannen als Reinder Nummerdor, Olof van der Meulen en Joost Kooistra zijn mogelijk van de partij in de WRZV-hallen. Daarnaast bellen de initiatiefnemers de komende dagen flink rond. “We proberen bijvoorbeeld de drie Russen uit de tijd van Kuipers naar Zwolle te halen. Het kan zijn dat iedereen maar een half setje speelt, want er hebben al heel veel trainers en spelers toegezegd. Johan heeft zelf een lijstje met namen gemaakt”, lacht Hilarius. Van der Veen was jarenlang betrokken bij het Zwolse volleybal. Hij vertolkte verschillende functies bij onder andere Kuipers Zwolle, Landstede Volleybal, maar ook binnen moedervereniging VC Zwolle. Hilarius: “Iedereen kent Johan, het nieuws sloeg bij mij ook in als een bom.”

Om 14.30 uur begint de speciale wedstrijd en het plan is om een uurtje te spelen. Hilarius verwacht dat Van der Veen stiekem nog wel een beetje in zijn oude rol kruipt. “Hij is vast lekker kritisch, zoals hij dat altijd is. Het wordt een leuk potje, met mensen tussen de achttien en zestig in het veld. Een mooie manier om Johan te eren”, sluit Hilarius af. Rond de wedstrijd wordt er ook geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Er is een stand waar de aanwezigen geld kunnen doneren en tevens is er een speciale pagina op de site van het KWF geopend.

Landstede Volleybal, Volleybal, VC Zwolle, Jelle Hilarius, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws