Volleybalsters Westenholte kampioen

| 22-03-2010

De dames van Volleybalvereniging Westenholte zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden in de derde divisie. In sporthal Het Anker moest er met 3-1 worden gewonnen van Genemuiden en dat gebeurde. Al ging het zeker niet makkelijk.

Iedereen had toch onbewust wel last van wat zenuwen. In de eerste set werden er veel eigen fouten gemaakt en moest er hard worden gewerkt om punten binnen te halen. Er werd nog wel een flinke achterstand weggewerkt, maar helaas ging de set verloren met 23-25. Na de openingsset was het ijs kant gebroken. De tweede set begon de Zwolse formatie sterker. De servicedruk was hoger en dit leverde direct resultaat op. De tweede set werd eenvoudig met 25-14 gewonnen. De derde set verliep redelijk hetzelfde als de tweede en werd met hard werken binnengehaald: 25-17.

En dan de beslissende vierde set. Het kampioenschap lag binnen handbereik. De set verliep echter moeizaam en er moest hard gevochten worden voor elk punt. Het verschil met de eerste set was dat de dames nu de zenuwen onder bedwang hadden en niet eerst op achterstand kwamen. Onder het toeziend oog van heel veel fans wist de Zwolse ploeg te winnen met 25-23. Dus het feest kon beginnen! De vreugde na afloop was groot en ook tijdens het traditionele rondje op de platte kar door Westenholte zat de feeststemming er goed in.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, Sporthal Het Anker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws