Volleyballers verliezen weer van Lycurgus

| 24-10-2015

Landstede Volleybal is zaterdagavond opnieuw onderuit gegaan tegen Abiant Lycurgus. Net als in de supercup waren de Groningers met liefst 3-0 te sterk, al kwam Landstede ditmaal qua score wel iets dichter in de buurt. Het mocht echter niet baten: 25-22, 25-23 en 25-18. “Sommige dingen kwamen nu beter uit de verf, maar al met al had ik niet het gevoel dat we iets in te brengen hadden”, zegt captain Frank Lubberts.

© Supportersvereniging Landstede Volleybal

In de supercup waren de Zwollenaren eigenlijk vrijwel kansloos. De ploeg van trainer Redbad Strikwerkda had in die ontmoeting alleen in de derde set enigszins wat te vertellen, maar verder niet. Zaterdag was dat toch anders. Strikwerda begon in Groningen met Frank Lubberts, Matt Hanley, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Nico Manenschijn, Rutger Zoodsma en libero Frits van Gestel in de basis en dat zevental maakte een bliksemstart. De eerste vijf punten waren voor Landstede en via 2-6 werd het uiteindelijk 7-8. Tot aan 11-11 liep het vervolgens gelijk op, maar daarna maakte Lycurgus het verschil. Op 24-21 kreeg de thuisploeg het eerste setpoint en op 24-22 was het raak.

“In het begin van de eerste set begonnen we goed, maar Lycurgus kwam al snel weer terug. Aan het einde van de set, en dat was in de hele wedstrijd zo, begon Redbad te wisselen. Daardoor kwamen we telkens wel weer in de buurt”, vertelt Lubberts, die de tweede set met 25-23 verloren zag gaan. Landstede kwam tot 10-9 aardig mee, maar moest Lycurgus toch laten gaan. “We hebben wel beter gespeeld dan in de supercup”, weet Lubberts. “Qua scores kwamen we nu wel meer in de buurt, maar toch was Lycurgus nog wel de betere. Zeker op de beslissende momenten konden we niet doordrukken.”

© Supportersvereniging Landstede Volleybal

Ook de derde set ging uiteindelijk verloren (25-18) en daarmee verloren de Zwollenaren voor de tweede keer in korte tijd van Lycurgus. Er was enigszins vooruitgang te zien. “Sommige aspecten gingen beter, sommigen niet. We hebben weer flink wat huiswerk meegekregen, maar dat is niet erg. We staan niet voor niets negen keer per week in de zaal en er zijn nog vijf maanden om beter te worden. Dan worden de prijzen pas verdeeld”, predikt Lubberts rust. Landstede Volleybal speelt aankomende woensdag weer een thuisduel. In het Landstede Sportcentrum is TT Papendal/Arnhem vanaf 20.00 uur de tegenstander.

Landstede Volleybal, Volleybal, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws