Volleyballers probleemloos naar zege

| 27-02-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond zonder enig probleem weten te winnen van Coolen-Alterno. De Zwollenaren moesten er aan het einde van de eerste set nog wel even gas bij geven om die te winnen, maar waren uiteindelijk duidelijk te sterk voor de nummer negen van de eredivisie: 0-3 (22-25, 18-25 en 22-25). “We wilden de lijn van de beker doortrekken en dat is aardig gelukt”, concludeert diagonaal Stijn van Schie.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Voor Van Schie was het zaterdag even anders dan anders. Normaliter speelt hij zijn wedstrijden als passer-loper, maar op bezoek bij Alterno functioneerde Van Schie als diagonaal. Hij begon overigens niet in de basisopstelling. Strikwerda stuurde Frank Lubberts, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Jairo Hooi en Frits van Gestel als eerste de vloer op en zij moesten nog alle zeilen bijzetten om de eerste set over de streep te trekken. Alterno kwam tot een voorsprong van twee punten, maar eenmaal boven de twintig maakte Landstede alsnog het verschil: 22-25. “Het was nog even spannend, maar ik had eigenlijk de gehele wedstrijd het gevoel dat we het onder controle hadden. Al was het niet sprankelend”, zegt Van Schie.

De diagonaal zag vervolgens dat Landstede probleemloos naar een reguliere 0-3 overwinning liep. In de tweede set werd er al rap een ruime voorsprong bij elkaar gespeeld, waardoor Alterno er niet meer aan kwam. “We zijn niet echt in de problemen geweest, het ging vrij makkelijk. Bij Alterno moet echt alles lukken om het ons moeilijk te maken, zij moeten honderd procent zijn”, weet Van Schie, die samen met zijn ploeggenoten ook de derde set won. Na opnieuw 22-25 ging de volle buit mee terug naar Zwolle en daarmee blijft Landstede in het spoor van nummer twee Seesing Personeel Orion. Volgende week zaterdag wordt de strijd om de tweede plaats definitief beslist. In het laatste reguliere competitieduel treffen Landstede Volleybal en Orion elkaar in Zwolle. Aanvang: 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Stijn van Schie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws