Volleyballers klaar voor Europacup-duel

| 05-11-2014

Landstede Volleybal is klaar voor de Europacup-wedstrijd van donderdagavond tegen het Kroatische MOK Rovinj. “Het is een wedstrijd op zich”, stelt middenman Dennis Borst, die samen met zijn ploeggenoten lang heeft toegewerkt naar deze wedstrijd. “Dit is voor ons echt een piekmoment. Alle trainingsarbeid van de afgelopen weken moeten we nu gaan omzetten in een goed resultaat.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Borst wordt het duel tegen MOK Rovinj zijn eerste CEV Cup-wedstrijd in het shirt van Landstede Volleybal, de club waar hij het prima naar zijn zin heeft. “Het bevalt mij buitengewoon goed. Je voelt je hier als topsporter zeer gewaardeerd. Alles is super geregeld. Ik hoef mij naast het volleyballen nergens druk over te maken en kan mij op mijn gemak voorbereiden op de wedstrijden”, aldus de middenman, die afgelopen zomer het Groningse Abiant Lycurgus verruilde voor Landstede Volleybal. Hij herinnert zich ook nog goed de bloedstollende finaleserie van het seizoen 2012-2013 tussen Groningen en Zwolle. “Dat was geweldig, alleen trokken wij met Lycurgus helaas aan het kortste eind”, zegt Borst, die destijds al samen speelde met Fabian Dossett, Frank Lubberts, Wessel Blom en Jake Wiens.

“Het is leuk om weer met die jongens in één team te spelen. Bovendien zijn de meeste spelers van ongeveer dezelfde leeftijd, dus dat is ook fijn trainen. Er worden vaak lolletjes met elkaar uitgehaald. Maar op de momenten dat het moet gebeuren, dan staan we er ook”, zegt de 22-jarige Dennis Borst, die in de eerste weken in Zwolle wel moest wennen aan de grote hoeveelheid trainingsuren. “In de beginfase was dat fysiek wel zwaar, maar het is wel belangrijk om veel uren te maken. Het is ook mooi om te zien dat dat zich uitbetaald in goede resultaten.” Daarmee doelt de middenman met name op de wedstrijden tegen Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo. “Deze twee ploegen behoren tot het lijstje met grootste concurrenten en die hebben we beide uit verslagen, dus dat geeft wel vertrouwen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De landskampioen won afgelopen zaterdag zeer overtuigend met 0-3 in Apeldoorn bij Dynamo. “Toch hebben we daar niet superieur gespeeld. De statistieken waren immers helemaal niet zo goed.” Het zal donderdagavond tegen MOK Rovinj dus nog beter moeten. “Ik weet dat MOK Rovinj een jonge ploeg heeft met veel kwaliteit. En dat is het eigenlijk, we hebben niet veel beeldmateriaal van ze. Wij weten wel wat we zelf kunnen en zullen alles moeten geven, dan komt het resultaat hopelijk vanzelf”, aldus Borst, die in Zwolle samen met spelverdeler Frank Lubberts een woning deelt. Voor zijn studie reist hij echter nog regelmatig naar het Johan Cruijff College in Groningen. “Ik zit in het laatste jaar van de opleiding marketing en communicatie. Dat gaat goed, al ben ik momenteel eigenlijk vooral met volleybal bezig.” Mede daardoor komt hij weinig toe aan zijn hobby: drummen. “Al denk ik dat mijn buren daar niet rauwig om zijn.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws