Volleyballers kijken verder: ‘Anders chagrijnig’

| 09-03-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle kreeg het op de laatste speeldag van de reguliere competitie ternauwernood voor elkaar om zich veilig te spelen. Wat restte was een avontuur in de kampioenspoule, met ploegen als Orion, Dynamo en Lycurgus. Daarin verzamelde de Zwolse ploeg tot dusver één punt. “Het klinkt gek, maar eigenlijk ben ik wel tevreden”, vertelt coach Gerard van Vliet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was een zenuwslopende slotronde van de reguliere competitie. Topvolleybal Zwolle ging kansloos onderuit bij Advisie/SSS en nam daardoor plaats in de wachtkamer. Uiteindelijk bleek dat concurrenten Zaanstad en Inter Rijswijk het ook niet konden bolwerken, waardoor de Zwollenaren als zevende eindigden. “We zijn daarom met een enorme opluchting aan de kampioenspoule begonnen”, weet Van Vliet. “We haalden onze doelstelling en zijn daarna onbevangen doorgegaan. We hebben afgesproken om uit te proberen wat we trainen en kunnen nu ook iets meer risico nemen. Zo wisselen we in de opstelling, door bijvoorbeeld Nikita Artamonov als passer-loper op te stellen. Dat is leuk.”

Daarmee zegt Van Vliet eigenlijk dat Topvolleybal Zwolle de blik al op het volgende seizoen heeft gericht. Geef ze eens ongelijk, want de Zwollenaren gaan in de kampioenspoule vrijwel geen rol van betekenis spelen. Het is een toetje, een extraatje, meer ook niet. De slechte resultaten doen de Zwolse ploeg dan ook niet wanhopen. “Als je puur naar de resultaten zou kijken, dan ben je daar zo chagrijnig van. Maar als ik zie hoe we aan het spelen zijn, dan haal je daar toch een stukje plezier en vreugde uit. Er is meer beleving, lef, plezier en bij vlagen spelen we goed volleybal. Ik zie dat we niet meer echt weg worden gespeeld”, verklaart Van Vliet.

Het had tot gevolg dat er tegen Taurus een set werd gewonnen en dat het uitduel bij SSS een punt opleverde. Hangt de eerste zege in de kampioenspoule in de lucht? “Het is altijd lekker om te winnen en ik sluit niet uit dat het gaat lukken. In de thuiswedstrijden tegen Taurus en SSS hebben we echt wel kans. We gaan hier en daar zeker nog wat puntjes pakken”, denkt Van Vliet, die niet uit het oog verliest dat het allemaal gaat om beter worden. “We willen ontwikkelen en blijven ontwikkelen. Laten we vooral naar ons spel kijken en niet naar de uitslagen.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws