VoetbalSpeciaal op sportpark De Vegtlust

| 16-09-2010

Voetbalvereniging Berkum start woensdag 22 september op sportpark De Vegtlust met ‘VoetbalSpeciaal’. VoetbalSpeciaal is in het bijzonder een voetbalactiviteit voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een stoornis in het autistisch spectrum of een andere gedrag- of concentratiestoornis (bijvoorbeeld ADHD).

“Deze jongeren lukt het niet om zonder problemen deel te nemen aan het reguliere voetbal”, vertelt Aart Schippers namens VV Berkum. “In Zwolle is er weliswaar sprake van een redelijk ruim aanbod in het G-voetbal, maar er zijn duidelijke verschillen tussen de primaire doelgroep van G-voetbal en de doelgroep waarop VoetbalSpeciaal zich richt. Verschillen die andere randvoorwaarden en een andere aanpak vragen.”

VoetbalSpeciaal wordt georganiseerd door TeamSupport, een stichting die is gelieerd aan VV Berkum. De Zwolse voetbalvereniging heeft als beleidsuitgangspunt dat ze zich wil ontwikkelen als een vitale en brede sportvereniging. TeamSupport geeft sinds 2004 invulling aan de bredere sociaal-maatschappelijke functie van de club door het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van ‘sport en bewegen’.

De eerste training van VoetbalSpeciaal, onder leiding van een professionele trainer, is woensdag 22 september van 16.00 tot 17.00 uur op sportpark De Vegtlust (VV Berkum). Voor meer info bel Aart Schippers (038-4536880) of mail naar voetbalspeciaalno@spmgmail.nl.

VV Berkum, Voetbal, VoetbalSpeciaal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws