Voerman slaat HC Zwolle naar promotie

| 21-05-2016

HC Zwolle heeft zaterdag promotie naar de overgangsklasse afgedwongen. De Zwolse ploeg was voor de tweede keer deze week met 2-1 te sterk voor Roomburg, waardoor de best-of-three na twee ontmoetingen al ten einde is. Een late gelijkmaker betekende nog wel een verlenging, maar daarin produceerde Pieter-Jan Voerman de golden goal. Hij sloeg via een strafcorner zijn ploeg naar de o,zo gewenste promotie.

“Dit is de kers op de taart, dat is absoluut zo”, reageert trainer Bert Bunnik op de promotie van zijn ploeg. “Het was wel een terechte overwinning, al was het zwaarbevochten en moeilijker dan gedacht. Woensdagavond waren we veel beter en hadden we misschien wel uit kunnen lopen naar 1-3 en 1-4. Nu lukte dat niet zo makkelijk.” De coach zag de late gelijkmaker met lede ogen aan. “Het was een beetje zoals Cruijff zei. Als je zelf de kansen niet maakt, dan krijg je hem om de oren. Door een verdwaalde actie kwam Roomburg met vier man in onze cirkel en in een melee van spelers werd de bal hard binnengeschoten. Heel erg balen”, geeft de coach aan.

Een late gelijkmaker geeft altijd een mentale tik, maar in het geval van HC Zwolle zeker niet. De Zwollenaren speelden in de verlenging vrijwel de gehele tijd op de helft van Roomburg en uiteindelijk resulteerde dat in het winnende doelpunt. “We kregen een serie van drie strafcorners, waarvan de eerste twee onreglementair werden gestopt. Pieter-Jan sloeg de derde binnen en dat was de golden goal… En promotie”, zegt een trotse trainer. Voor Rinke Oomens was het de ultieme afsluiting van zijn hockeycarrière. De routinier stopt ermee. “Hij gaat met hockeypensioen, een betere afsluiter kan dan niet he. Wat dat betreft is alles op zijn plaats gevallen. Ik ben heel trots.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik