Vluchtelingensport beste schoolinitiatief

| 23-01-2016

De Calo-opleiding van de Hogeschool Windesheim heeft zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle de prijs voor het sportiefste schoolinitiatief van 2015 in ontvangst genomen. Twee docenten van de opleiding organiseerden verschillende sportactiviteiten voor vluchtelingen en kregen daarvoor de Laurus-sportprijs. Het bronzen beeld werd overhandigd door Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle.

In de categorie sportiefste schoolinitiatief nam de Calo het op tegen de Thorbecke Scholengemeenschap en KBS De Vlieger locatie 2. Thorbecke zamelde tijdens de StadshagenRun geld in voor KWF Kankerbestrijding, terwijl De Vlieger er alles aan deed om landskampioen schoolvoetbal te worden. En dat lukte. Toch ging het initiatief van Windesheim met de prijs aan de haal en daar was de school maar wat blij mee. “Ja, natuurlijk. We hebben een mooi initiatief opgezet, met behulp van heel veel vrijwilligers, leerlingen en docenten. Zij hebben prachtige ervaringen opgedaan”, reageert één van de initiatiefnemers.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De IJsselhallen in Zwolle boden in 2015 onderdak aan vele vluchtelingen. Pauline Fellinger en Pim Hoek, docenten van Calo Windesheim, vonden dat er wel eens iets mocht gebeuren voor deze vluchtelingen. Vanuit die motivatie begonnen zij een actie om de vele vluchtelingen aan het sporten te krijgen. Met behulp van veel vrijwilligers en allerlei Zwolse organisaties werd het initiatief op poten gezet, werden er plannen gesmeed en uiteindelijk bleek het een groot succes. Zo openden Windesheim en On Campus de deuren van de sportfaciliteiten, om zo de vluchtelingen wat afleiding te bieden. Het initiatief werd zelfs zo’n groot succes dat het initiatief ook regionaal en landelijk werd overgenomen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hogeschool Windesheim, Landstede Sportcentrum, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws