Vincent Buitenhuis wint Wijthmenerplasloop

| 11-01-2020

BB-loper Vincent Buitenhuis is zaterdag winnaar geworden van de negende Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop. De 25-jarige atleet uit Rouveen voldeed de hoofdafstand, de 10 kilometer, in een tijd van 36 minuten en 26 seconden en was daarmee veel sneller dan de rest van het deelnemersveld. Bij de vrouwen ging de zege naar Germien Krul uit Nieuwleusen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vincent Buitenhuis had weinig te duchten van de concurrentie, want de BB-loper was bijna twee minuten sneller dan nummer twee Frank Eikenaar uit Zwolle. De atleet van PEC 1910 liep een tijd van 38 minuten en 12 seconden, terwijl nummer drie Steve Oosterkamp (Dalfsen) tot 38:29 kwam. Bij de vrouwen ging de zege naar Germien Krul, die de Zwolse Angela Hofstede (46:39) ruim een minuut te snel af was: 45:28. Irma Mars uit Zwolle werd derde. Zij snelde naar een tijd van 49 minuten en 13 seconden.

Op de 5 kilometer was er bij de heren een overwinning voor Zwollenaar Gerben van Vilsteren, die met een tijd van 18 minuten en 57 seconden bijna 40 seconden sneller was dan Stefan Koopman (Zwolle). Koopman liep een tijd van 19 minuten en 36 seconden, terwijl nummer drie Melle Mulder (Zwolle) ook minder dan twintig minuten nodig had voor het afleggen van het parcours van 5 kilometer: 19:52. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Gerja Zielman uit Heino. Zij zegevierde in een tijd van 20 minuten en 3 seconden. Kim Schutte (Lierderholthuis) en de jonge Anouk Fakkert (Zwartsluis) maakten het podium compleet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hardlopen, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws