Vijfde overwinning voor Squash Zwolle

| 17-11-2011

Managers Netwerk Nederland Squash Zwolle heeft zich woensdagavond hersteld van haar eerste nederlaag van het seizoen, door in Zwolle Lekkerfitzijn.nl All Inn Squash met 11-4 te verslaan. De Zwolse herenformatie handhaaft zich daarmee als koploper van de eredivisie en is hard op weg om de doelstelling van dit jaar - deelname aan de play-offs - te gaan halen. Teamleider Niels Boek waakt voor al te veel optimisme: “We zijn nog niet op de helft.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Toch kan ook Boek niet ontkennen dat het dit seizoen fantastisch loopt met Squash Zwolle. Ook de zege op All Inn Squash was er één volgens de verwachting. Ondanks een nederlaag van Kashif Shuja in de openingspartij, had de Zwolse ploeg verder weinig moeite met haar tegenstander uit Utrecht. “De partijen tussen Kashif Shuja en Piedro Schweertman zijn altijd erg close”, aldus Boek. “Ook dit keer lag het erg dicht bij elkaar, getuige ook de laatste game die in 8-11 naar Schweertman ging. Lucas Buit kende echter weinig moeite met Gabor Marges (3-1, red.) en Rudi Rohrmüller was snel klaar met Rene Mijs (3-0). Deze overwinning is geen verrassing.”

Volgende week wordt de eerste helft van de competitie afgesloten met een uitduel bij HRSC De Diepput in Den Haag. In de tweede week van januari wordt de competitie hervat. “Het is dus nog een lange weg naar het einde”, aldus Boek. “Voorafgaand aan het seizoen hebben we gesteld dat we een solide middenmoter willen zijn, gezien het feit dat we ons vorig seizoen maar ternauwernood hebben weten te handhaven. Dat we eerste staan is boven verwachting, maar we zijn niet euforisch. We weten maar al te goed dat je bij een 3-0 nederlaag zo twaalf punten weggeeft. In dat opzicht staat alles nog dicht bij elkaar.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Squash Zwolle, Squash, Lucas Buit, Kashif Shuja, Rudi Rohrmüller

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws