Vijfde overwinning Landstede Basketbal

| 29-10-2016

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond haar ongeslagen status behouden door ook het vijfde competitieduel te winnen. Op bezoek bij BS Weert verliep de wedstrijd niet geheel vlekkeloos voor de mannen van coach Herman van den Belt, al gingen de punten uiteindelijk wel mee naar Zwolle: 68-72. “Wij hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, maar moeten aan de andere kant ook de credits geven aan Weert.”

© André Rump

Het publiek in sporthal Boshoven ging er eens goed voor zitten toen Akeel Eduardo namens de thuisploeg de score met een driepunter opende. Landstede Basketbal kwam snel met een antwoord. Door scores van Nick Oudendag, Keegan Hyland, Nigel van Oostrum, Freek Vos, Clayton Vette en een drietje van J.T. Tiller namen de Zwollenaren het initiatief overtuigend over: 3-13. Landstede-coach Herman van den Belt kon rustig gaan zitten, want aan het einde van het eerste kwart had Weert al zeven persoonlijke fouten op het bord staan en was het verschil elf punten: 7-18. Die voorsprong verdween in het tweede kwart echter als sneeuw voor de zon. “Wij waren behoorlijk aan het knoeien. In vijftien aanvallen kwamen we slechts één keer tot scoren, nou dan heb je er behoorlijk wat naast gegooid”, analyseert Van den Belt.

De Zwollenaren mochten over de gehele wedstrijd gezien in totaal 22 keer naar de vrijeworplijn, maar verzilverden slechts elf vrijeworpen. Tot groot genoegen van BS Weert, dat in het tweede kwart dankzij driepunters van Jeroen van Vugt en Rens van Ravensteijn in no-time terug in de wedstrijd kwam. Vlak voor rust stond het zelfs 29-27 in het voordeel van de Limburgers. De Amerikaan Clayton Vette voorkwam ternauwernood een Zwolse achterstand bij het opzoeken van de kleedkamer: 29-29. Tijdens de onderbreking kreeg Landstede Basketbal de kans om zich te herpakken en deed dat ook. De ervaren spelers Clayton Vette, J.T. Tiller en Nick Oudendag namen het voortouw en zetten de Zwolse ploeg in het derde kwart op het juiste spoor.

Met een 45-49 voorsprong werd er begonnen aan het vierde en tevens laatste kwart, waarin Weert bleef tegensputteren. Van Vugt zorgde met een drietje voor 48-49 en even later maakte Van Ravensteijn er 50-49 van. “Weert heeft maar liefst zeventien aanvalsrebounds gepakt. Dat zijn er gewoon tien teveel, dus wij moeten ons echt wel even achter de oren krabben”, zegt Herman van den Belt, die in de slotfase zijn ervaren spelers zag opstaan. Oudendag, Vette (dunk) en Tiller stelden orde op zaken: 50-55. En in de fase daarna bleef Landstede bij de les. Nadat Nigel van Oostrum met een mooie pass de compleet vrij staande Nick Oudendag wist te vinden, was de wedstrijd definitief gespeeld (61-67). Het duel eindigde uiteindelijk in 68-72 in het voordeel van Landstede Basketbal, dat zich nu op kan gaan maken voor de topper van zondag 6 november in eigen huis tegen mede-koploper Donar.

Punten:
Clayton Vette 25; J.T. Tiller 23; Nick Oudendag 9; Nigel van Oostrum 5; Keegan Hyland 4; Freek Vos 3; J.T. Yoho 3.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws