Vijf Zwolse rensters van start in Vlaanderen

| 30-03-2012

Kirsten Wild, Janneke Kanis, Loes Gunnewijk, Geerike Schreurs en Anna van der Breggen verzorgen zondag de Zwolse inbreng in de Ronde voor Vlaanderen voor vrouwen. Waar het parcours van Vlaanderens Mooiste voor mannen een stuk zwaarder lijkt geworden, krijgen de vrouwen juist een lichtere editie voor de kiezen. De aanloop naar de heuvelzone lijkt niet al te moeilijk. Scherprechters in koers lijken de Kwaremont en de Paterberg te worden op twintig kilometer voor de finish in Oudenaarde.

“Het duurt vrij lang voordat we op de typisch Vlaamse wegen belanden, waar het draaien, keren, plotseling remmen en weer optrekken wordt”, vertelt ploegleider Danny Stam van het AA Drink Cycling Team. “Voor die tijd zijn het overwegend brede asfaltwegen. Na veertig kilometer zouden de betere rensters zich al kunnen afscheiden op de Paddestraat, maar de echte schifting verwacht ik op de Kwaremont en de Paterberg. De teamprestatie vorige week in Gent-Wevelgem is belangrijk geweest voor de koppies van de meiden. Lizzie Armitstead en Kirsten Wild hebben in het verleden bovendien aangetoond dat dit soort races geknipt zijn voor hen.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Janneke Busser-Kanis, Geerike Schreurs, AA Drink Cycling Team, Argos-Shimano, Anna van der Breggen, Orica-AIS, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws